Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*

FAQ Stoelhoezen

  • De gewone badstof stoelhoezen zijn op 40°C te wassen in de wasmachine. Deze stoelhoezen zijn gemaakt van badstof en hebben geen vulling.
  • De gepolsterde stoelhoezen, deze zijn met vulling, kunnen alleen op de handwas gewassen worden. Omdat er vulling in zit is het niet aan te raden om de gepolsterde stoelhoes in de wasmachine te doen. Voor de badstof is dit geen probleem maar de vulling komt hier dan helemaal klonterig uit en is nooit meer goed te krijgen. 
  • Wanneer de gepolsterde stoelhoes doorgestikt is blijft de vulling op zijn plek en kan deze hoes op 30°C in de wasmachine gewassen worden. Gebruik hierbij geen wasverzachter! Tip is wel om er een tennisbal bij de wasmachine in te doen, deze zorgt ervoor dat de vulling van de hoes fluffy blijft. 

Het liefst schoonmaken met water en eventueel groene zeep. De hoes kan in de wasmachine gewassen worden op 30 °C, zonder wasverzachter maar de stof is daarna niet meer waterafstotend. 

Waterafstotend wil zeggen dat de hoes wel een paar druppels regen kan hebben en dat er wel een keer een glas water op kan vallen. Waterafstotend betekent niet dat je hem 2 dagen in de regen kan laten staan en dat hij dan droog blijft.  

De stoelhoezen hebben een universele maatvoering waardoor zij op standaard campingstoelen en relaxstoelen passen.

  • M: past op een standaard campingstoel, voor een stoel met een vaste voetenbank heb je maat L nodig.
  • L: past op alle relaxstoelen, zelfs de grotere maat. Bij de standaard maat relaxstoel is de hoes iets langer dan de stoel. Bij de XL relaxstoel komt de hoes precies tot aan het voeteneinde. De bekleding van je relaxstoel is dus altijd beschermd.

Wanneer je een afwijkende maat stoel hebt, hogere rugleuning, bredere zitting enzovoort, is het altijd slim om de hoes even te proberen of de stoel op te meten.

Het is aan te raden om eerst de hoes over de stoel te doen en daarna het hoofdkussentje er op te doen. Anders kan de stoelhoes net wat te krap te zitten.

Vroeger bestond de hoes alleen in blauw en wit waarbij het wit zeer besmettelijk was. Uit ervaring is gebleken dat de blauwe stof door de zon gaat verkleuren dus worden de stoelhoezen nu alleen nog in het grijs gemaakt.

Helaas zijn er geen stoelhoezen verkrijgbaar die specifiek voor extra brede stoelen zijn. Het gepolsterde stoelkussen van Bo-Camp is een universele stoelhoes die op langere en bredere modellen, afhankelijk van het merk, zou moeten passen.

Nee, bij de meeste hoezen zit er geen bevestiging in de zithoeken of onderkant van de stoel. Je hangt de stoelhoes over het hoofdeinde van de rugleuning, verder ligt de hoes los in de stoel. Alleen deze stoelhoezen van Bo-Camp zijn op 3 punten te bevestigen aan de stoel. Hierdoor kunnen deze hoezen ook op de stoel blijven zitten wanneer je hem inklapt

Door het hoofdkussen af te nemen met water en groene zeep, geen chemische schoonmaakmiddelen, maak je het makkelijk schoon. Zorg hierbij dat de vulling van het hoofdkussen zich niet vol kan zuigen met water. Laat het kussen na het schoonmaken goed drogen voordat je het opbergt.

Zit er een gesp op de band van het hoofdkussen? Dan is deze verstelbaar. Maak de gesp los, hierna kan je de band wat ruimer zetten. Plaats het hoofdkussen op de stoel, gesp dicht doen en de band strak aantrekken. Zo zit het hoofdkussen goed vast op je stoel.

Wanneer het hoofdkussen een elastieken band heeft is het een kwestie van omhoog en omlaag schuiven.

De bekende merken als bijvoorbeeld Crespo en Dukdalf hebben hoofdkussens die perfect op hun eigen stoelen passen. In principe is dit hoofdkussen universeel en past deze op de meeste stoelen. Alleen bij extra brede stoelen is het passen en meten of het elastiek ver genoeg uitrekt.

Op de zogenaamde vlinderstoelen, dit zijn vaak de vouwstoeltjes die klein op te bergen zijn, past geen hoofdkussen. Wanneer je hier een hoofdkussen omheen doet zal de rugleuning mee naar binnen vouwen.