Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*

Outdorado bergsport

De oorsprong van Outdorado

Sinds 2007 Passie voor bergsport

De gepassioneerde bergsporter Ward is in 2007 begonnen vanuit huis met de webshop Outdorado.com. Samen met twee vennoten vonden zij het aanbod van specialistisch bergsport materiaal nog te beperkt in Nederland. Online was er in 2007 nog maar weinig beschikbaar en daardoor was de keuze voor een webshop al snel gemaakt.

In 2008 steeg de omzet zo snel dat het vanuit huis niet meer werkbaar was. Leveranciers leverden grote pallets met klimmateriaal af voor het woonhuis en de opslagruimte was te beperkt. Ook ontstond er veel vraag naar persoonlijk advies en een fysiek contact punt om de producten te voelen.

Outdorado is in 2008 verhuisd naar de Zuiderzeestraatweg in Hierden (nabij Harderwijk). Hier zat de winkel op de zolder van een winkelpand. Hier konden alle bergsport artikelen bekeken en geprobeerd worden.  

Outdorado is ontstaan uit passie voor bergsport en dat hebben wij nog steeds. Een merk als Grivel was in de Alpen populair, maar in Nederland nog onbekend. Zo stond het Outdorado team na een weekje Alpen voor de deur bij de fabriek van Grivel, om het merk naar Nederland te krijgen.

Grote groei van online bestellingen

Tijdens de zomer van 2009 was de groei online zo groot dat ook de zolder in Hierden niet meer groot genoeg bleek te zijn. Outdorado is toen verhuist naar de Schimmelstraat in Harderwijk, waar een grote loods voldoende ruimte bood voor het complete assortiment. Hier was ook een klein kantoor beschikbaar waar Ward (nog steeds alleen) de dagelijkse werkzaamheden uitvoerde. Op de achtergrond werkte de twee vennoten mee aan de webshop en de content.

De groei zet door en het team breidt uit

Begin 2010 is het Outdorado team uitgebreid met de eerste medewerker. Er was veel te doen en de vraag naar outdoormateriaal en bergsportartikelen steeg steeds harder online. Met een nieuwe webshop is er in het voorjaar van 2010 een nieuwe fase aangebroken.

Naast het magazijn voor de online verkoop is er ook een showroom gecreëerd zodat alle producten door klanten bekeken konden worden. Ondanks dat Outdorado erg achteraf zat wisten veel klanten ons te vinden en was het altijd leuk om vaste klanten te spreken.   

In 2011 is het team verder uitgebreid en zijn er nog 2 fulltime medewerkers bij gekomen. Er werkte toen al meerdere studenten parttime in het magazijn.

 

2012: Grote verhuizing en groei naar een volwaardig bedrijf

Zomer 2012 is Outdorado verhuisd naar de Galvanistraat in Harderwijk. Hier kreeg Outdorado een groot magazijn en een nette showroom. Op kantoor en magazijn waren toen +/- 10 fulltime medewerkers actief om Outdorado verder te laten groeien.

Het faillissement van Outdorado in 2013

Na 6 jaar van explosieve groei ontstonden er in het najaar van 2013 problemen. Outdorado stond bekend als prijsvechter en leveranciers zetten Outdorado onder druk een ander prijsbeleid te voeren. Door een verkeerde reactie op deze druk is Outdorado uiteindelijk in november failliet verklaard.

 

2014 een nieuw begin bij een nieuwe organisatie

Kampeerwereld Hendriks heeft de potentie gezien van de naam, producten en klantengroep van Outdorado. Kampeerwereld heeft het bedrijf uit fallisement opgekocht. Alle gedupeerde klanten hebben een tegemoetkoming gekregen en begin 2014 is Outdorado weer online gegaan vanaf een nieuwe vestiging aan de harderwijkerweg in Ermelo.

Nick en Maarten zijn als voormalige medewerkers van Outdorado mee overgestapt naar Kampeerwereld. Beide zijn gepassioneerde bergsporters en zetten binnen de nieuwe organisatie de Outdorado stijl voort.

2015 Nieuwe website en nog specialistischer

Begin 2015 is er een nieuwe webshop online gekomen voor Outdorado. Alle artikelen die niet lichtgewicht, bergsport of outdoor zijn van de webshop gehaald. Voor algemeen kamperen is er nog de webshop van Kampeerwereld Hendriks. Ga je op een trekking en ben je op zoek naar een reishengel? Dan kan je prima terecht op Hengelsport Hendriks. Op deze manier blijft Outdorado dicht bij de eigen passie, namelijk:

Lichtgewicht kamperen, trekkingen, sportklimmen, alpinisme, boulderen, expedities, fietsvakanties en huttentochten.