Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Verschillende klimgordels

Verschillende klimgordels

Kenmerken van een sportklimgordel zijn dat deze brede heupbanden en beenlussen hebben. Geschikt om langdurig in te hangen. Er zijn voldoende materiaal lussen aanwezig en soms is er de mogelijkheid om materiaal lussen als karabiners toe te voegen. De meeste sportklimgordels zijn redelijk te verstellen.

Onder deze groep vallen ook de gordels voor het klettersteigen. Deze kun je herkennen aan het eenvoudige ontwerp. Geen padding op de heupbanden en beenlussen en een enkele touwlus.

Ga je sportklimmen dan mag dit niet met een klettersteig gordel omdat dit niet veilig genoeg is volgens de eisen van de klimhallen en fabrikanten.

Sportklimgordels zijn de bekenste. Deze zijn ook voor de meeste activiteiten in te zetten

Borstgordels zijn een extra uitbreiding om je normale klimgordel. Deze voeg je toe bijvoorbeeld bij kinderen. Met de combinatie van een heupgordel en borstgordel kun je een kind helemaal insnoeren.

Borstgordels worden ook gebruikt maar ook zeker geadviseerd op het moment dat je met een redelijke rugzak gaat klimmen. Mocht je vallen dan ligt het zwaartepunt met een rugzak lager dan normaal. Heb je alleen een heupgordel aan dan kun je zeer ernstige blessures krijgen of erger omdat je lichaam niet kan omgaan met de kracht die dan vrij komt. Met de borstgordel verplaats je de zekering van de onderrug naar de borst. Hierdoor kan je lichaam beter de krachten verwerken die vrijkomen bij een val.

Borstegordels gebruik je als je met een rugzak op gaat klimmen

Intergraalgordels word veel gebruik in de bouw. Omdat je helemaal ingesnoerd bent behoud je de complete bewegingsvrijheid. Ook hebben deze gordels vaak een extra zekering op de rug zodat je niet de hele tijd een touw in de weg hebt zitten. Zeker als je met scherp gereedschap bezig bent is dit handig.

In avontuurparken wordt ook gebruik gemaakt van een intergraalgordel. Deze verhoogt hier de veiligheid omdat je niet uit een intergraalgordel kunt vallen. Het is voor je gevoel ook veiliger omdat je helemaal ingepakt zit.

Intergraalgordels worden gebruikt bij werken op hoogte en adventure parken

Speciaal voor kinderen zijn er kleine klimgordels. Let er wel op dat je deze alleen gebruikt voor klimmen of klettersteigen. Deze gordels zijn net als de gordels voor volwassenen. Ze hebben voldoende padding en bieden veel comfort.

Veel mensen gebruiken ook een kinderklimgordel om in de bergen te gaan wandelen maar die kunnen beter een intergraalgordel gebruiken. Deze hebben een zekering op de rug en de kinderen hebben dan minder last van een touw.

kinderklimgordels worden gebruikt speciaal voor kinderen

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel om te passen en voor een persoonlijk advies.