Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Lengtes klimtouw

Verschillende lengtes klimtouw

Er zijn verschillende lengtes klimtouw op de markt. De reden hiervan is dat je niet altijd een heel lang touw nodig hebt. Het zou dan zonde zijn om te veel touw mee te nemen omdat dat ook meer weegt. Met lange klimtouwen heb je minder standplaatsen nodig en kun je uiteraard ook verder abseilen. In de Alpen komt het regelmatig voor dat abseilpunten zo’n 25 tot 30 meter uit elkaar liggen (bijvoorbeeld op de Zwitserse normaalroute van de Matterhorn). Een 50 meter is dan te kort indien je een enkeltouw hebt.

In veel sportklimgebieden zijn de meeste routes behaakt waardoor de afstanden tussen standplaatsen vast staan. Je kunt het touw daarop afstemmen. Een langer touw is flexibeler (je kunt het in meerder routes gebruiken), maar wel zwaarder.

Bij ons, online en in de winkel, is er voldoende keuze uit klimtouw op vaste lengtes. Deze zijn gesneden in de fabriek van het desbetreffende merk. Deze lengtes kunnen varïëren tussen de 50 en 80 meter. Mocht je een andere lengte wensen dan kun je contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Vaste lengtes klimtouw bij Outdorado.com

Bij ons is het ook mogelijk om, zowel in de winkel als online, alle soorten klim en prusik touw per meter te kopen. Deze snijden in wij zelf in de winkel met een speciale touwsnijder. Het is ook mogelijk om complete rollen bij ons af te nemen zodat je deze zelf op maat kunt snijden. Mocht je hier interesse voor hebben kun je ons mailen over de mogelijkheden.

Bij Outdorado.com kun je ook klimtouw per meter bestellen