Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Skottelbraai

Skottelbraai

De skottelbraai is inmiddels een echt begrip geworden in kampeerland.

Lees meer

Skottelbraai

Skottelbraai de zomer door!

De skottelbraai is inmiddels een echt begrip geworden in kampeerland. De skottelbraai is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika waar ‘braaien’ een echte levensstijl is. In de basis is de skottelbraai een brander op poten met daarbij de speciale skottelpan. Deze pan is hol gevormd  en je kan hier heerlijk vlees in bakken, groentes in roerbakken of aardappeltjes in maken. Naast de basispan kan je natuurlijk de skottelbraai uitbreiden met verschillende andere kookoppervlakken. Bijvoorbeeld een paella pan, pizzasteen, barbecuerooster en nog veel meer. Op die manier kan je de skottelbraai op heel veel verschillende manieren inzetten en de lekkerste gerechten bereiden.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

Skottelbraai is dus afkomstig uit Zuid-Afrika. Braaien is daar eigenlijk wat wij bedoelen met barbecueën en grillen, maar het is meer dan alleen dat. Braaien is bijna een levensstijl. Braaien is een sociaal samenzijn en gezelligheid. Iedereen brengt iets mee voor op of bij de barbecue. Zo is dus de skottelbraai ontstaan. En dan is het natuurlijk de bedoeling dat je lekker rond de skottelbraai gaat staan met een koud biertje in je handen om vervolgens te genieten van de zon en het lekkere eten van de skottelbraai. Laat die zomer maar komen!

De originele skottelbraai is niets meer dan een brander op poten met een holgevormde pan erop. Dit type skottelbraai vormt nog steeds de basis van de huidige skottelbraais, maar inmiddels zijn er veel meer mogelijkheden. De skottelbraais bij kampeerwereld Hendriks zijn van het merk Cadac en hiervoor zijn veel verschillende uitbreidingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een grilplaat, een barbecueplaat, een pizzasteen of een paella pan. Met een pandrager kun je er ook andere pannen op zetten. De huidige skottelbraai is dus erg veelzijdig en hiermee ideaal voor gebruik op de camping. Je ziet ze niet voor niets op iedere camping staan!