Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Skottelbraai

Skottelbraai

De skottelbraai is inmiddels een echt begrip geworden in kampeerland.

Lees meer

Skottelbraai

Skottelbraai de zomer door!

De skottelbraai is inmiddels een echt begrip geworden in kampeerland. De skottelbraai is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika waar ‘braaien’ een echte levensstijl is. In de basis is de skottelbraai een brander op poten met daarbij de speciale skottelpan. Deze pan is hol gevormd en je kan hier heerlijk vlees in bakken, groentes in roerbakken of aardappeltjes in maken. Naast de basispan kan je natuurlijk de skottelbraai uitbreiden met verschillende andere kookoppervlakken. Bijvoorbeeld een paella pan, pizzasteen, barbecuerooster en nog veel meer. Op die manier kan je de skottelbraai op heel veel verschillende manieren inzetten en de lekkerste gerechten bereiden.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

Skottelbraai is dus afkomstig uit Zuid-Afrika. Braaien is daar eigenlijk wat wij bedoelen met barbecueën en grillen, maar het is meer dan alleen dat. Braaien is bijna een levensstijl. Braaien is een sociaal samenzijn en gezelligheid. Iedereen brengt iets mee voor op of bij de barbecue. Zo is dus de skottelbraai ontstaan. En dan is het natuurlijk de bedoeling dat je lekker rond de skottelbraai gaat staan met een koud biertje in je handen om vervolgens te genieten van de zon en het lekkere eten van de skottelbraai. Laat die zomer maar komen!

De originele skottelbraai is niets meer dan een brander op poten met een holgevormde pan erop. Dit type skottelbraai vormt nog steeds de basis van de huidige skottelbraais, maar inmiddels zijn er veel meer mogelijkheden. De skottelbraais bij kampeerwereld Hendriks zijn van het merk Cadac en hiervoor zijn veel verschillende uitbreidingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een grilplaat, een barbecueplaat, een pizzasteen of een paella pan. Met een pandrager kan je er ook andere pannen op zetten. De huidige skottelbraai is dus erg veelzijdig en hiermee ideaal voor gebruik op de camping. Je ziet ze niet voor niets op iedere camping staan!

Het Zuid-Afrikaanse Cadac werd opgericht in 1948 als verkooppunt voor gasflessen. De boeren die vaak op het land aten verwarmden ploegscharen om hun eten op te bereiden. Cadac zag hier een mogelijkheid en ontwikkelde de skottelbraai. Dit werd al snel een succes en inmiddels worden de Cadac skottelbraais en buitenkeukens door heel de wereld verkocht. Door hun Zuid-Afrikaanse roots weten ze bij Cadac precies hoe het braaien werkt, wat zij doorvertalen in hun producten. Hierdoor kan de consument culinair genieten van het braaien. Bij kampeerwereld.nl vind je diverse Cadac barbecues en skottelbraais waarop je de heerlijke gerechten van de braai kan bereiden.

Buitenleven, samenzijn en genieten. In Zuid-Afrika wordt het Braaiseizoen flink gevierd. De Nationale Braaidag in september luidt het voorjaar feestelijk in. In het midden van de pan leg je een lekker stukje vlees, eromheen de groentes en aardappeltjes. Koken was nog nooit zo eenvoudig en lekker tegelijk. Voor meer Braaiplezier heeft Cadac diverse accessoires voor het braaien. Denk aan verschillende soorten bak-, barbecue- en grillplaten en opties zoals de pizzasteen en de paella pan. Zo kan je veel verschillende gerechten bereiden en heb je binnen een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel staan. Ontdek het nu zelf en start met braaien!