• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Skottelbraai

Skottelbraai

De skottelbraai is inmiddels een echt begrip geworden in kampeerland. Lees meer

Skottelbraai

Skottelbraai de zomer door!

De skottelbraai is inmiddels een echt begrip geworden in kampeerland. De skottelbraai is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika waar ‘braaien’ een echte levensstijl is. In de basis is de skottelbraai een brander op poten met daarbij de speciale skottelpan. Deze pan is hol gevormd en je kan hier heerlijk vlees in bakken, groentes in roerbakken of aardappeltjes in maken. Naast de basispan kan je natuurlijk de skottelbraai uitbreiden met verschillende andere kookoppervlakken. Bijvoorbeeld een paella pan, pizzasteen, barbecuerooster en nog veel meer. Op die manier kan je de skottelbraai op heel veel verschillende manieren inzetten en de lekkerste gerechten bereiden.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
Cadac Paella Skottelbraai
Op voorraad
139.00
129.00
Cadac Skottelbraai
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
120.00
99.00
Cadac Carri Chef 2 Bbq/Chef Pan Combo Skottelbraai
Thuis binnen 3 weken
299.00
299.00
Cadac Carri Chef 2 Plancha Combo Gasbarbecue
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
249.00
Cadac Carri Chef 2 Skottel / Skottelbraai
Niet meer leverbaar
219.00
  • 1

Skottelbraai is dus afkomstig uit Zuid-Afrika. Braaien is daar eigenlijk wat wij bedoelen met barbecueën en grillen, maar het is meer dan alleen dat. Braaien is bijna een levensstijl. Braaien is een sociaal samenzijn en gezelligheid. Iedereen brengt iets mee voor op of bij de barbecue. Zo is dus de skottelbraai ontstaan. En dan is het natuurlijk de bedoeling dat je lekker rond de skottelbraai gaat staan met een koud biertje in je handen om vervolgens te genieten van de zon en het lekkere eten van de skottelbraai. Laat die zomer maar komen!

De originele skottelbraai is niets meer dan een brander op poten met een holgevormde pan erop. Dit type skottelbraai vormt nog steeds de basis van de huidige skottelbraais, maar inmiddels zijn er veel meer mogelijkheden. De skottelbraais bij kampeerwereld Hendriks zijn van het merk Cadac en hiervoor zijn veel verschillende uitbreidingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een grilplaat, een barbecueplaat, een pizzasteen of een paella pan. Met een pandrager kan je er ook andere pannen op zetten. De huidige skottelbraai is dus erg veelzijdig en hiermee ideaal voor gebruik op de camping. Je ziet ze niet voor niets op iedere camping staan!

Het Zuid-Afrikaanse Cadac werd opgericht in 1948 als verkooppunt voor gasflessen. De boeren die vaak op het land aten verwarmden ploegscharen om hun eten op te bereiden. Cadac zag hier een mogelijkheid en ontwikkelde de skottelbraai. Dit werd al snel een succes en inmiddels worden de Cadac skottelbraais en buitenkeukens door heel de wereld verkocht. Door hun Zuid-Afrikaanse roots weten ze bij Cadac precies hoe het braaien werkt, wat zij doorvertalen in hun producten. Hierdoor kan de consument culinair genieten van het braaien. Bij kampeerwereld.nl vind je diverse Cadac barbecues en skottelbraais waarop je de heerlijke gerechten van de braai kan bereiden.

Buitenleven, samenzijn en genieten. In Zuid-Afrika wordt het Braaiseizoen flink gevierd. De Nationale Braaidag in september luidt het voorjaar feestelijk in. In het midden van de pan leg je een lekker stukje vlees, eromheen de groentes en aardappeltjes. Koken was nog nooit zo eenvoudig en lekker tegelijk. Voor meer Braaiplezier heeft Cadac diverse accessoires voor het braaien. Denk aan verschillende soorten bak-, barbecue- en grillplaten en opties zoals de pizzasteen en de paella pan. Zo kan je veel verschillende gerechten bereiden en heb je binnen een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel staan. Ontdek het nu zelf en start met braaien!

Een alternatief op de barbecue is de skottelbraai. Deze manier van barbecueën heeft de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen op de campings. Veel kampeerders zijn inmiddels bekend met de skottelbraai. Op de skottelbraai kan je verschillende pannen of roosters bevestigen, dat maakt dit ook zo’n veelzijdig en geschikt kooktoestel. Zo kan je bijvoorbeeld een paella pan, pizzasteen, barbecuerooster of grillrooster op de skottelbraai zetten om zo op verschillende manieren te koken. Vandaag lekker barbecueën, morgen een lekker roerbakje en overmorgen pannenkoeken. Ook kan je zo eens afwijken van je standaard campingrecept en lekkere nieuwe dingen uitproberen op de skottelbraai!

De skottelbraai is afkomstig uit Zuid-Afrika waar het woord ‘braaien’ een echt begrip is. Na je werk met vrienden naar het strand, lekker drankje erbij en dan het vlees boven een vuurtje braaien! Hieruit is de skottelbraai voortgekomen. Het braaien gebeurd nu alleen op de skottelbraai, maar het verkoelende drankje en lekkere eten horen er gewoon bij! De skottelbraai is dus eigenlijk een soort lifestyle. Wil jij dit ook? Bekijk dan snel ons assortiment skottelbraais en toebehoren en wie weet sta jij daar straks ook met een lekker drankje te braaien. Wat ons betreft kan die zomer niet snel genoeg beginnen!

De skottelbraai is er inmiddels in diverse modellen en met diverse accessoires. Voor extra luxe en stabiliteit is er de Carri Chef 2: een wat luxere uitvoering van de skottelbraai met onder andere een opbergrek en elektrische ontsteking. Vind je dit allemaal net iets te groot, bekijk dan eens het "tafelmodel skottelbraai" van Cadac: de Safari Chef of de Citi Chef. Na gebruik zijn de poten van de skottelbraai eenvoudig in te klappen en kan het geheel compact en netjes in de meegeleverde hoes vervoerd worden. Veelzijdigheid en compactheid. Niet voor niets is de skottelbraai een favoriet bij veel kampeerders.