Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Stel je vraag
Beal

Beal

Beal levert klimtouwen en klimmateriaal van topkwaliteit.

Lees meer

Beal

Beal levert klimtouwen en klimmateriaal van topkwaliteit. Dit Franse merk levert voor iedere situatie een klimtouw. Voor rotsklimmen, ijsklimmen en allround alpinisme; op iedere vorm van klimsport heeft Beal een passend antwoord. Outdorado.com heeft alle soorten touwen in het assortiment: enkeltouwen, dubbeltouwen en tweelingtouwen, met verschillende soorten impregnaties.

Lees meer
Lijst
Foto's
Beal Rando 8.0 Classic Klimtouw
Op voorraad
Vanaf
36.95

Wanneer je een klimtouw van Beal bij Outdorado.com koopt krijg je deze altijd geleverd in een nieuwe verpakking die nog niet geopend is. Klimtouwen zijn veiligheidsartikelen en hier gaat Outdorado.com met grote zorgvuldigheid mee om. Beal staat als merk garant voor een kwaliteitstouw waar je vele jaren veilig mee kan klimmen. 

Kwaliteit

Om te voldoen aan de testnorm moet…

  • een touw 5 opeenvolgende vallen met valfactor 1,77 aankunnen met een massa van 80kg;
  • een dubbel touw 5 opeenvolgende vallen met een valfactor van 55 kg aankunnen;
  • een tweelingtouw 12 achtereenvolgende vallen met een massa van 80 kg op twee strengen aankunnen.

Het aantal valpartijen getoond op de productbeschrijving mag niet hoger zijn dan het laagste proefresultaat, gevonden door het certificerende laboratorium. De dynamische rek (rek van touw tijdens de eerste UIAA testval) moet minder dan 40% zijn. De statische rek (gemeten onder een belasting van 80 kg) mag niet mer zijn dan 10% voor enkel touw, 12% voor dubbel touw en 10% voor de twee strengen van tweelingtouw.

Alle Beal klimtouwen gaan veel verder dan het aantal valpartijen volgens de geldende normering. De lichtste touwen houden 6 tot 8 vallen, de klassieke touwen houden 10 tot 11 vallen en de zwaarste touwen maar liefst 16 tot 17 vallen. De prestaties van Beal touwen zijn dus veel hoger dan de standaard eisen die gesteld worden.