Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Typen voortentframes & versterking

Typen voortentframes & versterking

Het frame is het fundament van je voortent maar bij sommige weersomstandigheden kan dit frame ook nog wel wat versterking gebruiken. Er zijn verschillende voortentframes en soorten versterking voor je voortent. 

Bij winter- en seizoenstenten heb je meestal weinig keuze. Deze tenten worden gemaakt van zwaarder doek en moeten opgewassen zijn tegen uitdagende weersomstandigheden. Hier is een stalen frame de voor de hand liggende keuze. Het is wat zwaar, maar daardoor ook het sterkst. 

Hoeft een frame geen zwaar weer aan te kunnen, dan volstaan ook aluminium en carbon/glasfiber frames. Het voordeel van deze frames is dat ze stukken lichter zijn dan stalen versies. Dit is vergemakkelijkt het op- en afbreken en houdt je reisgewicht aanzienlijk lager. In vergelijking met staal zijn aluminium en carbon/glasfiber frames wel kwetsbaarder.

Onderweg kun je zomaar overvallen worden door pittig weer. Wat voor frame je ook hebt, je voortent extra verankeren kan nooit kwaad. Helemaal wanneer je reist met een lichtgewicht frame. Laat je niet verrassen en neem standaard een set passende stormbanden mee.

Wintertenten zijn qua ontwerp weliswaar berekend op de winterweer, ook zij kunnen bij extreme weersomstandigheden wel een steuntje in de rug gebruiken. Voor de meeste wintertenten is daarom een optionele winterzekeringsset leverbaar.