• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Wandel Checklist

Wandel Checklist

Wanneer je een wandeling gaat maken, is het slim om rekening te houden met meerdere omstandigheden. Denk maar aan het weer, de lengte van de route en het tijdstip wanneer je op pad gaat. Om goed voorbereid te zijn hebben wij een wandel checklist gemaakt, zo weet jij precies wat handig is om bij je te hebben.

Deze zijn meestal tot de 30 liter qua inhoud en hebben, net als trekking rugzakken, een stevig frame, een heupband en een borstband om de schouders en rug te ontlasten. Ook hebben veel wandelrugzakken een “airzone” of "aircomfort". Dit zorgt voor wat ruimte tussen de rug en de tas en is ideaal voor optimale ventilatie op warme dagen.

Shop hier je wandelrugzak>>

Een stevige waterfles of drinkzak is prioriteit. Jezelf hydrateren is heel belangrijk. Tijdens het lopen verlies je meer vocht dan je denkt. Als je te weinig drinkt daalt je energiepeil heel snel, krijg je hoofdpijn en kun je last van spierkrampen krijgen. Niet ideaal tijdens het wandelen.

Naast water kun je ook sportdranken, zoals AA-drink of Gatorade drinken. Dit helpt niet alleen om meer vocht binnen te krijgen. Je krijgt via deze sportdranken ook nog eens extra vitaminen en mineralen mee, die je helpen vocht vast te houden en het geeft je snelle energie. Neem tijdens een wandeling ook een thermosfles met heet water mee, dan kun je tijdens je pauze een lekkere kop thee nemen. Koffie werkt trouwens niet tegen dehydratatie, cafeïne zorgt er namelijk voor dat vocht sneller je lichaam verlaat.

Vergeet ook niet om iets te eten mee te nemen. Een mueslireep, ontbijtkoek of sportreep vult je energiebron snel aan en stilt je trek als je toch iets langer onderweg bent dan gepland. Ook een lekker stuk fruit en druivensuiker, zoals Dextro, geven je een energie kick bij die laatste kilometertjes.

Wandel Checklist

Al is het een zonnige dag met een strakblauwe hemel, het kan gebeuren dat het mooie weer later op de dag ineens omslaat in een fikse regenbui! Gelukkig heb jij dit gelezen en heb je jouw regenjas of poncho ingepakt en afgevinkt op jouw wandel checklist. Bij zonnig weer of sneeuw is het altijd goed om je zonnebril en zonnebrand mee te nemen. Een petje of een Buff voor over je hoofd beschermen je tegen een zonnesteek. In de avond of na een regenbui kan het flink afkoelen, dus zorg voor een vestje of een mutsje dat je aan kan trekken of op kan doen. Zo koel je niet teveel af. Ben je overvallen door een regenbui en is je mooie wandelpad veranderd in een snelstromende beek? Gelukkig heb jij een droog T-shirt en een paar droge sokken bij je. Zo kan je de rest van de dag ook nog genieten van je wandeling en hoef je niet met de staart tussen de benen naar huis...

Shop hier alle benodigde kleding>>

In de meeste gevallen kun je wel navigeren met google-maps op je telefoon en het bos waar je je hond uitlaat ken je natuurlijk als je broekzak. Maar kom je in een gebied wat je wat minder goed kent, dan is het verstandig om een (wandel-)kaart van het gebied in je tas te hebben en te weten hoe je moet navigeren met kaart en kompas. Je kunt hierbij ook een GPS gebruiken, maar vergeet niet: Papier heeft geen batterij nodig!

Wandel Checklist

Wees voorbereid op noodgevallen. Neem altijd een (basis) EHBO-kit mee. Deze kan je compleet kopen of zelf samenstellen naar eigen ervaring. Baseer je EHBO-kit op het terrein waar je gaat lopen en het aantal mensen die met je meegaan. Zeker als je met kinderen gaat lopen, is een complete kit aan te raden.

Shop hier je EHBO-kit>>

Een zaklamp of hoofdlamp is ook een essentieel item in je rugzak. Stel, je route is langer of zwaarder dan gedacht en je wordt overvallen door het donker, dan ben je blij dat je jezelf en je kaart wat kunt bijschijnen. Check voor je weggaat of het licht het nog doet of dat je de batterijen moet vervangen!

Shop hier je verlichting>>

Mocht er iets ernstigs gebeuren en je moet 112 bellen, dan is het belangrijk dat je telefoon het nog doet, zorg dus altijd dat deze 100% is opgeladen voordat je weggaat of dat je een powerbank bij je hebt.

Shop hier je powerbank>>

Voor andere “noodgevallen” is het handig om zakdoekjes mee te nemen. Probeer het wel liever op te houden tot je ergens naar binnen kan gaan, als dit echt niet lukt, zorg dat je het zakdoekje kunt begraven. Of kijk naar de Travel John van Care Plus. Dit is een draagbaar toilet dat niet ruikt en niet lekt. Al je erin plast wordt het een soort harde gel en het zakje kun je daarna gewoon ergens in een prullenbak gooien. Let op: er kleeft nog steeds een fikse boete op “wild-toiletteren”!

Of je nu een nieuwe stad gaat ontdekken of door de natuur heen gaat struinen, met deze aanraders voor op jouw wandel checklist kan je goed voorbereid aan je dagtocht beginnen en kun je er optimaal van genieten. Veel wandelplezier!