Speciaal voor iedereen die zijn of haar eten graag onderdompelt in een pittig sausje. In het nieuwe Hot & Spicy receptenboek staan tientallen recepten die van een beetje extra pittig tot een waar vuurwerk van aroma's gaan. Leef je uit en geniet van het scherp kruiden van steaks, spareribs en wat je maar pittig wilt maken.
Eerste Hulp Bij Pittig Eten.
Melk. Melk bevat het eiwit caseïne. Deze bindt zich aan de capsaïne en spoelt deze weg. Capsaïne is het pittige stofje. Ook yoghurt en andere soorten vloeibare zuivel hebben deze werking en maken alles van je tong tot maag weer rustiger.
Brood. Brood fungeert als een soort spons die de olie van de hete producten absorbeert. Deze olie is gemengd met de capsaïne uit de peper. Ook is het eten van witte rijst een goede optie.
Pindakaas. Doordat capsaïne vetachtig is vermengt dit goed met ander vet eten zoals pindakaas. Een ander alternatief is kroepoek. Ook dit vermengt met de vette capsaïne en verminder duidelijk de werking.
Geen water drinken. Doordat de capsaïne uit de pepers wordt gemengd met olie uit het gerecht wordt dit nooit vermengd met water. Ga je water drinken dan verspreid de stof zich alleen maar en zal dit nog pittiger aanvoelen.