Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
banner

De ijsschroef

Tegenwoordig hebben vrijwel alle ijsschroeven een eigen draai systeem. Hierdoor kun je de schroeven nog sneller installeren en gebruiken. Het is immers niet fijn om geforceerd aan een arm te hangen. De hendels van dit draai systeem klap je eenvoudig in en uit zodat je er verder geen hinder van ondervind.

Deze hendels hebben vaak allemaal een andere kleur. Dit is gedaan zodat elke lengte een andere kleur heeft. Zo kun je deze makkelijker uitzoeken als je aan de wand hangt. Let er wel op dat deze kleur lengte combinatie per merk kan verschillen.

Verschillende kleuren ijsschroeven laten makkelijk zien welke lengte je in handen hebt

De sterkste en betrouwbaarste ijsschroeven op dit moment zijn die met een buisvormige vorm. Deze variëren in de lengte tussen de 10 en 23 cm. De valkracht op de kortste ijsschroeven is 7kN.

De punten van de schroeven zijn het belangrijkste. Het is daarom belangrijk om deze goed te controleren en waar nodig te vijlen.

Doe dit met de hand en niet met een machine. Een machine draait vaak te snel en hierdoor verbrand je staal. Dit geeft uiteindelijk zwakke plekken en kunnen bij het indraaien de punten afbreken.

Een scherpe ijsschroef werkt beter en sneller

Er zijn tools beschikbaar waarmee je altijd de juiste graden punten kunt slijpen. Bijvoorbeeld de Petzl LIM Ice.

Na gebruik moet je de ijsschroeven goed drogen. Dit kan met een vaatdoek bijvoorbeeld. Ook het holster waar je ze in vervoerd moet je goed drogen anders kunnen er alsnog roest plekjes ontstaan.

Mocht je nog meer vragen hebben neem dan contact met ons op of kom bij ons langs in de winkel.