• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Advies Reinigen van een drinkfles

Het schoonmaken van een drinkfles

We hebben een enorme diversiteit aan drink- en isoleerflessen in ons assortiment. Bekende merken zoals Camelbak, Dopper, Mepal, Rubytec, Sigg en Stanley wil je dan ook graag goed schoonhouden.  
 
Een drinkfles kan heel eenvoudig dagelijks worden gereinigd. Dit kan door gebruik te maken van warm kraanwater met een druppeltje afwasmiddel. Schud de drinkfles vervolgens rustig heen en weer en gebruik eventueel de, door de opening passende Sigg Cleaning Brush om de drinkfles en dop extra goed schoon te maken. Schud je te snel, dan gaat het afwasmiddel enorm veel schuimen en wordt de fles niet optimaal gereinigd.  
 
Worden er andere vloeistoffen dan water gebruikt en ruikt de drinkfles na gebruik niet fris meer gebruik dan een reinigingstablet. We hebben hiervoor de Sigg Bottle Clean Tablets in ons assortiment. Vul de drinkfles met water en laat het reinigingstablet er een half uur in oplossen. Spoel de fles daarna goed om met kraanwater en de drinkfles is weer klaar voor gebruik.

Verleng de levensduur van jouw metalen drinkfles door deze met de hand af te wassen en niet in de vaatwasser te wassen. De vaatwastabletten zijn zeer agressief en kunnen de buitenste verflaag af laten bladderen en tevens de binnencoating aantasten waardoor de fles zijn levensduur al snel verliest. Wil je voor het gemak de drinkfles wel in de vaatwasser doen, kies dan voor een kunststof behuizing. Deze zijn in de meeste gevallen wel vaatwasser bestendig. Wanneer je de fles niet gebruikt, berg deze dan op met de dop eraf. Op deze manier kan al het vocht uit de fles onttrokken worden. Mocht je koolzuurhoudende dranken willen gebruiken in de fles, vul deze dan maximaal tot 2 cm onder de bovenkant zodat de druk niet te hoog wordt.

Wat je absoluut nooit mag doen is een met vloeistof gevulde drinkfles in de vriezer leggen. Vloeistof dat bevriest zet namelijk uit en hierdoor scheurt je drinkfles en wordt onbruikbaar. Tevens is het gebruik van kokend water zeer af te raden. De extreme hitte kan de buitenste verflaag van de fles namelijk beschadigen.

Advies Reinigen van een drinkfles