• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wie wil er op vakantie tijdens het kamperen in een tent of vouwwagen nou niet net zo lekker kunnen slapen als thuis? Met de box model slaapmatten komt het comfort wel heel dicht in de buurt van je eigen bed. Lees meer

Box slaapmatten

Op de camping slapen als thuis?... Koop een box slaapmat

Wie wil er op vakantie tijdens het kamperen in een tent of vouwwagen nou niet net zo lekker kunnen slapen als thuis? Met de box model slaapmatten komt het comfort wel heel dicht in de buurt van je eigen bed. De box slaapmat heeft dezelfde vorm als je matras thuis en is vaak wel 10 tot 15 cm dik. Ben je bang dat het veel te koud gaat zijn zo dicht bij de grond? Geen zorgen! Met een vulling van schuim zijn er box slaapmatten van Exped die comfort bieden in gebieden met temperaturen tot maar liefst -40°C. Met de juiste slaapzak erbij slaap je dus als een roos.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
Exped MegaMat 10 LXW Slaapmat Rood
Op voorraad
239.99
198.00
Exped MegaMat Duo 10 LW+ Slaapmat Rood
Niet meer leverbaar
339.95
285.00
Therm-A-Rest MondoKing 3D XXL Slaapmat Blauw
Niet meer leverbaar
240.00
216.00
Exped MegaMat Max 15 LXW Slaapmat Paars
Tijdelijk niet leverbaar
299.95
269.95
  • 1

Exped is het merk wat is begonnen met het idee van de box slaapmat, namelijk een schuimmatras met daarin holle buizen voor extra comfort. Human comfort is een merk wat een vergelijkbaar model op de markt gebracht heeft. Dit heeft Human Comfort gedaan door gebruik te maken van meer en een wat harder schuim. Daardoor liggen box slaapmatten van dit merk wat steviger, maar is ook het pakformaat een stukje groter. Dat is meteen het voordeel van de Exped Megamat, deze box model slaapmatten zijn comfortabel én relatief klein in hun pakformaat. Naast Exped en Human Comfort biedt ook Therm-a-Rest een box model, namelijk de Mondo King. 

Veel slaapmatten hebben een standaard afmeting, of je nou een matje hebt van Exped, Therm-a-Rest of Human Comfort. Het mooie aan de box slaapmatten is dat ze in verschillende breedtes en diktes verkrijgbaar zijn. Zo is er een tweepersoons variant, al valt die met zijn breedte van 132 cm meer onder een twijfelaartje. Er zijn twee maten binnen de eenpersoons variant, namelijk een normale van 67/68 cm breed en een extra brede van 76/77 cm breed. Ben je gehecht aan meer ruimte ’s nachts? Dan kies je toch lekker voor de iets grotere slaapmatten van Human Comfort en Exped! Alle box slaapmatten zijn er in een dikte van 10 of 15 cm en hebben een lengte van 197/198 cm. 

De grote vraag bij box slaapmatten: krijg je ze weer zo klein opgerold als toen je de slaapmat hebt aangeschaft? Zo klein als bij aankoop is een lastige opgave, maar Human Comfort en Exped hebben hun best gedaan het je zo makkelijk mogelijk te maken. Dit doen zij door gebruik van speciale ventielen in de slaapmat. Deze ventielen zorgen ervoor dat de box slaapmat niet direct weer volloopt met lucht terwijl je de mat oprolt. Zo kun je met één keer rollen de meeste lucht eruit halen en met de tweede keer rollen krijg je de mat netjes terug in zijn foedraal.
En onthoud: teamwork makes the dream work!