• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Het is vast wel eens voorgekomen zijn dat je graag een apparaat op de camping zou willen gebruiken, maar dit niet lukt door een verschil in de stroomspanning die het apparaat nodig heeft en wat de camping biedt. Lees meer

Omvormers

Omvormers voor het omzetten van stroomspanning

Het is vast wel eens voorgekomen zijn dat je graag een apparaat op de camping zou willen gebruiken, maar dit niet lukt door een verschil in de stroomspanning die het apparaat nodig heeft en wat de camping biedt. In dit geval heb je een omvormer nodig. Een omvormer is een elektrisch apparaat waarmee de invoerspanning naar een andere spanning kan worden omgevormd. Op deze manier kan je altijd je apparaten blijven gebruiken en hoef je geen nieuwe aan te schaffen omdat de stroomspanningen niet overeenkomen. Kijk niet verder dan ons assortiment aan omvormers als je op zoek bent naar deze apparaten.   

Lees meer
Lijst
Foto's

De ene omvormer is de andere niet. Het belangrijkste verschil is de stroomspanningen die de omvormers om kunnen zetten. Het meest bekende voorbeeld is het omvormen van 230 Volt wisselspanning naar 12 Volt gelijkspanning en andersom. Bij het maken van een keuze is het belangrijk te bedenken wat er allemaal moet worden aangesloten op de omvormer en daarbij te berekenen hoeveel wattage de aangesloten apparaten gaan gebruiken. Op deze manier kies je de beste omvormer voor jouw wensen. Met de juiste omvormer kan je ook in de caravan of camper gebruik maken van al je keukenapparatuur, koelboxen en audioapparatuur.   

De omvormers zijn van bepaalde veiligheidsfuncties zijn voorzien. Zo zijn er omvormers bij die ompool beveiligd zijn en beschermd zijn tegen lage voltage- en accuspanning. Ook zijn er omvormers bij die over een quasi of zuivere sinus beschikken. Omvormers met een quasi sinus zullen niet met elk apparaat werken, omdat deze een meer geblokte spanning geeft. Met een zuivere sinus werken alle apparaten. Het is daarom belangrijk te bedenken welke apparaten je op de omvormer wilt aansluiten. Als je bijvoorbeeld de Tour de France wilt volgen, heb je een omvormer met een zuivere sinus nodig. Een mooie zuivere sinus omvormer is de Es Inverter 12Vdc-230Vac 300 Watt Zuivere Sinus Omvormer.