• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wanneer de heuvels overgaan in bergen en de bospaadjes vervangen worden door kiezelpaden en uitdagend terrein, wordt het tijd om eens te gaan kijken naar een B wandelschoen. Lees meer

Bergschoenen B

De bergschoenen B zijn geschikt voor onverharde en ruwe wegen

Wanneer de heuvels overgaan in bergen en de bospaadjes vervangen worden door kiezelpaden en uitdagend terrein, wordt het tijd om eens te gaan kijken naar een B wandelschoen. Een bergschoen B biedt je de juiste ondersteuning voor je enkels en benen tijdens deze wat meer intensieve wandelingen. De bergschoenen in de B categorie zijn echt een stuk steviger en stijver dan andere wandelschoenen. Ze zijn hoog en bieden je voeten en enkels voldoende steun wanneer je over een bergpad aan het wandelen bent. Want ja, hier en daar kan je natuurlijk een rotsblokje tegenkomen en met een B-schoen kan je hier zonder problemen overheen stappen.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp wandelschoenen V2
Grisport Eiger Mid Wandelschoen Zwart
Op voorraad
164.95
115.95
Lowa Innovo GTX Mid Wandelschoen Dames Bruin
Tijdelijk niet leverbaar
199.95
Lowa Innovo GTX Mid Wandelschoen Heren Groen
Tijdelijk niet leverbaar
199.95

De B schoen heeft een stijve zool en die maakt elke stap die je zet stabiel. Dit is uiteindelijk stukken beter voor je benen en je rug, zekers als je ook nog eens met een volle backpack of rugzak loopt. Door het hoge loopcomfort van de wandelschoenen B heb je minder snel last van je enkels en kan je dus langer doorlopen. De B-schoen is overigens wel echt alleen voor de zwaardere omstandigheden in de bergen en voor ruiger terrein. Ga je aan de wandel in het bos of loop je een vierdaagse? Kijk dan eens bij onze A-schoenen of A/B schoenen.

Wanneer je binnen onze collectie B schoenen kijkt zal je snel zien dat wij verschillende merken in ons aanbod hebben. Belangrijk bij de aanschaf van een paar bergschoenen is dat je diverse modellen en merken past, want iedere voet is natuurlijk anders. En aan iedere voet past dan ook een mooi exemplaar B schoenen. De collectie bergschoenen B categorie bestaat bijvoorbeeld uit Hanwag en Lowa. Met name van Hanwag hebben wij een ruime collectie B schoenen. Dus kom zeker een kijkje nemen en begin gewoon eerst eens met het passen van een bergschoen!

Ben jij avontuurlijk aangelegd en ga je een fysieke uitdaging niet zomaar uit de weg? Zie jij jezelf al wandelen in de bergen met een mooi uitzicht en een stevige backpack op de rug? Dan heb jij een B wandelschoen, of eigenlijk bergschoen, wel nodig. Met een stevige bergschoen is het mogelijk om een avontuurlijke reis aan te gaan zonder je voeten, benen en rug te veel te belasten. Ze bieden de juiste steun en stabiliteit op de bergpaden waar dit ver te zoeken is.

Bergschoenen uit de B categorie zijn vaak voorzien van een stevige en duurzame Vibram-zool. Er bestaan verschillende varianten die extra grip en stabiliteit en dus veiligheid geven tijdens een zware wandeling. De verschillend gevormde groeven in de schoenzool zorgen er tijdens het wandelen voor dat het vuil niet in het grove profiel blijft zitten, maar meteen weer losgelopen wordt. Op die manier behoudt de wandelschoen zijn grip gedurende de hele wandeling. Ondanks dat de afwikkeling van zo'n zool in eerste instantie erg zwaar en vermoeiend lijkt, maakt de vorm van de schoenzool de afwikkeling juist makkelijker en krijg je minder snel vermoeide voeten.

Sommige bergschoenen in het B-assortiment neigen naar de C categorie en deze zijn al voorbereid voor hikes in sneeuw- en/of ijsgebieden. Dit betekent dat het mogelijk is om stijgijzers aan de bergschoenen te bevestigen. Deze stijgijzers geven extra grip en voorkomen dat je wegglijdt wanneer je echt hoog in de bergen zit en sneeuw en ijs tegenkomt. Wanneer je van plan bent zo'n reis te maken, maar ook gewoon normale bergwandelingen wil maken, is het slim om te kijken naar B-bergschoenen die zijn voorzien van een extra stootrand en verstevigde hak.