Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
banner

Waarom een lakenzak?

Een lakenzak zorgt voor meer comfort tijdens de nacht. De meeste lakenzakken voegen een aantal graden toe aan de isolatie. Zo ben je met een en dezelfde slaapzak flexibeler wat de seizoenen betreft.

Ook zorgt een lakenzak ervoor dat je slaapzak langer mee gaat. Een lakenzak kun je beter wassen en drogen dan een slaapzak met name een van dons. Dankzij de verschillende materialen gaat een lakenzak ook beter om met vochttransport (zweet). Deze kun je namelijk beter uithangen dan slaapzakken om te laten drogen.

Wil je een lakenzak kopen, dan is het belangrijk om te kijken welke je wilt hebben. Wat ga je ermee doen? In welke omstandigheden ga je deze gebruiken? Gebruik je de lakenzak alleen met of zonder slaapzak.

Voordat je dit bepaalt is het verstandig om te bepalen welke vorm je wilt hebben. Dit is afhankelijk van wat je comfortabel vind en wat voor een slaapzak je hebt.

dekengoed
mummygoed

Een mummymodel of een dekenmodel. Je kan beide lakenzakken voor elk doel gebruiken, maar dit is niet ideaal. Een mummy model is veel meer gericht op minimalisme daar een dekenmodel zeer ruim om het lichaam zit. Dat is niet erg wanneer je in een hostel slaapt of als je een dekenmodel slaapzak hebt, maar wordt minder fijn als je zo min mogelijk mee wilt nemen en alle warmte die je hebt vast wilt houden.

Mummy modellen zijn over het algemeen ook een stuk lichter en dat spreekt ook meer de mummy slaapzak kampeerder aan.

Mocht je na deze info nog vragen hebben. Je kunt altijd contact opnemen met een van onze productexperts of langskomen bij ons in de winkel voor een persoonlijk advies.