• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Voortent luifels

Luifels

De voortent luifel is een prima aanvulling op jouw caravan of voortent. De voortent luifel heeft als doel om je overdekte verblijfsruimte te vergroten. De luifel is over het algemeen naadloos te monteren op de caravan of voortent. Kampeerwereld Hendriks verkoopt o.a. haar eigen seizoensluifels, namelijk de Lucca en de Prestige. Echter, op de markt zijn natuurlijk meerdere soorten luifels te vinden.

Er zijn twee categorieën in de luifels. Caravanluifels, die je direct aan je caravan bevestigd en de voortentluifels die, zoals de naam al zegt, aan je voortent gemonteerd worden. Hieronder zetten wij de verschillende opties voor jou neer.

Voortent luifels

Met de Fiamma luifel vergroot je de leefruimte in één oogopslag. Deze zorgt voor een lage temperatuur binnen, terwijl het onder de luifel aangenaam blijft. Als het regent kunnen de ramen en deuren van de caravan gewoon geopend blijven, zonder dat het naar binnen regent. Zo kan de luifel ook gebruikt worden als entree, zodat de voortent en caravan schoon blijven.

Een schuifluifel is een luifel met een vaste zijwand, die naar links of rechts doorgeschoven kan worden. Zo kan je de zijwand aan de gewenste zijde plaatsen, bijvoorbeeld wanneer de zon draait. Ook deze luifel is weer eenvoudig op te zetten en af te breken.

Een panoramaluifel is een luifel met een dak en zijwanden, maar zonder een afgesloten voorkant. Zo heb je toch een voortent maar neemt het minder ruimte en gewicht in als een volledige voortent. Zo kan je optimaal genieten van het uitzicht om je heen maar je zit toch droog en beschut.

De deurluifel is een snelle en stabiele oplossing om de caravandeur te beschutten. Zo heb je een droge uitloop van je caravan die je makkelijk in kan pakken en op kan zetten. De deurluifel is ideaal wanneer je doortrekt van plek naar plek. 

De Hendriks luifels, Lucca en Prestige, zijn gemaakt van Ten Cate WR17 (180 grams m2). Deze zijn zeer geschikt als seizoensluifel. Dit materiaal heeft een gebruiksduur van 30-45 weken. Ook heb je bij Kampeerwereld de keuze uit Ten Cate WR 18 (243 grams m2). Deze gaat langer mee dan het WR17, namelijk 40-60 weken.

De luifels van de overige merken zijn gemaakt van 160 grams doek en worden dan ook verkocht als zonneluifels. De gebruiksduur van deze luifels is een stuk korter (20-30 weken). Deze zijn dan ook niet geschikt voor het gehele seizoen.

LET OP: Voor alle luifels geldt dat het aantal gebruikersweken sterk afhankelijk is van de weersinvloeden.

De dakluifel is een ideale luifel om snel op te zetten en binnen een korte tijd ook weer op te breken. Dit is ideaal voor mensen die veel rondreizen met de caravan. De luifel fungeert dan ook letterlijk als een dak dat op te zetten is met een aantal stokken. Het is ook mogelijk om zijwanden te bevestigen aan je dakluifel. 

Bij Kampeerwereld Hendriks zijn voortent luifels van verschillende merken te verkrijgen.

  • Hendriks (WR17 & 18) seizoen luifel
  • Dorema (WR16) zonneluifel
  • Isabella (WR16) zonneluifel
  • Walker (WR16) zonneluifel
  • Brand (WR16) zonneluifel

Van het Ten Cate WR16 worden zonneluifels gemaakt. Dit materiaal heeft een gebruiksduur van 20-30 weken. Voor de Kampeerwereld luifels wordt Ten Cate WR17 gebruikt. Dit is een wat zwaarder materiaal met een gebruiksduur van 30-45 weken. Tegen een meerprijs kan ook de keuze gemaakt worden uit Ten Cate WR18. Deze gaat nog langer mee dan WR17, namelijk 40-60 weken. De gebruiksduur van een luifel is een gemiddelde, het kan iets afwijken. 

Er zijn verschillende soorten frames voor de voortent luifels. Een stalen frame is bijvoorbeeld erg zwaar, maar ook erg sterk. Dit is geschikt voor tenten die langere tijd staan. Daarnaast is er ook het aluminium frame, deze is een stuk lichter alleen wel minder sterk dan het stalen frame. Deze is meer geschikt voor kampeerders die rondtrekken. Als laatste is er nog het Prenox frame, dit is een duurzaam staal dat behandeld is om roest en oxidatie tegen te gaan.

Er bestaan verschillende luifelbevestigingen op de voortent.

  • Hendriks koppelsysteem; Keder (pees) aan laten stikken op het dak van de voortent en 2x een koppelprofiel.
  • Onder de petluifel; 2x verandastang en aantal koppelstrips (afhankelijk van de maat)
  • Boven op de petluifel; ringensetje 11mm of 14mm

De keuze voor een voortentluifel is uiteindelijk afhankelijk van de caravan of voortent en het doel van jouw kampeervakantie. Laat je inspireren en adviseren bij Kampeerwereld Hendriks. Dit kan zowel in de winkel, als via onze online klantenservice.