Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*

Voortent luifels

De voortent luifel is een prima aanvulling op jouw caravan of voortent. De voortent luifel heeft als doel om je overdekte verblijfsruimte te vergroten. De luifel is over het algemeen naadloos te monteren op de caravan of voortent. Kampeerwereld Hendriks verkoopt o.a. zijn eigen seizoen luifels, namelijk de Lucca en de Prestige. Echter, op de markt zijn natuurlijk meerdere soorten luifels te vinden.

Naast de seizoenluifels van Kampeerwereld Hendriks, zijn er ook verschillende soorten zonneluifels te verkrijgen. Deze worden over het algemeen gemaakt van het materiaal WR16 (160 gr/m2). Er zijn verschillende soorten luifels, met verschillende kenmerken.

Fiamma luifel

Met de Fiamma luifel vergroot je de leefruimte in één oogopslag. Deze zorgt voor een lage temperatuur binnen, terwijl het onder de luifel aangenaam blijft. Als het regent kunnen de ramen en deuren van de caravan gewoon geopend blijven, zonder dat het binnen regent. Zo kan de luifel ook gebruikt worden als entree, zodat de voortent en caravan schoon blijven.

Dak luifel

De dak luifel is een ideale luifel om snel op te zetten en binnen een korte tijd ook weer op te breken. Dit is ideaal voor mensen die veel rondreizen met de caravan. De luifel fungeert dan ook letterlijk als een dak, die op te zetten is met een aantal stokken.

Schuif luifel

Een schuif luifel is een luifel met een vaste zijwand, die naar links of rechts doorgeschoven kan worden. Zo kan je de zijwand aan de gewenste zijde plaatsen, bijvoorbeeld wanneer de zon draait. Ook deze luifel is weer eenvoudig op te zetten en af te breken.

Panorama luifel

Deur luifel

De deur luifel is een snelle en stabiele oplossing om de caravandeur te  beschutten.

De Hendriks luifels, Lucca en Prestige, zijn gemaakt van Ten Cate WR17 (180 grams m2). Deze zijn zeer geschikt als seizoen luifel. Dit materiaal heeft een gebruiksduur van 30-45 weken. Ook heb je bij Kampeerwereld de keuze uit Ten Cate WR 18 (243 grams m2). Deze gaat langer mee dan het WR17, namelijk 40-60 weken.

De luifels van de overige merken zijn gemaakt van 160 grams doek en worden dan ook verkocht als zonneluifels. De gebruiksduur van deze luifels is een stuk korter (20-30 weken). Deze zijn dan ook niet geschikt voor het gehele seizoen.

LET OP: Voor alle luifels geldt dat het aantal gebruikersweken sterk afhankelijk is van de weersinvloeden.

Bij Kampeerwereld Hendriks zijn voortent luifels van verschillende merken te verkrijgen.

  • Hendriks (WR17 & 18) seizoen luifel
  • Dorema (WR16) zonneluifel
  • Isabella (WR16) zonneluifel
  • Walker (WR16) zonneluifel
  • Brand (WR16) zonneluifel

Van het Ten Cate WR16 worden zonneluifels gemaakt. Dit materiaal heeft een gebruiksduur van 20-30 weken. Voor de Kampeerwereld luifels wordt Ten Cate WR17 gebruikt. Dit is een wat zwaarder materiaal met een gebruiksduur van 30-45 weken. Tegen een meerprijs kan ook keuze gemaakt worden uit Ten Cate WR18. Deze gaat nog langer mee dan WR17, namelijk 40-60 weken. De gebruiksduur is wel afhankelijk van de weersinvloeden.

Er zijn verschillende soorten frames voor de voortent luifels. Een stalen frame is bijvoorbeeld erg zwaar, maar ook erg sterk. Dit is geschikt voor tenten die langere tijd staan. Daarnaast is er ook het aluminium frame, deze is een stuk lichter alleen wel minder sterk dan het stalen frame. Deze is meer geschikt voor kampeerders die rondtrekken. Als laatste is er nog het Prenox frame. Dit is een duurzaam staal, behandeld tegen roest en oxidatie.

Er bestaan verschillende luifelbevestigingen op de voortent.

  • Hendriks koppelsysteem; Keder (pees) aan laten stikken op het dak van de voortent en 2x een koppelprofiel.
  • Onder de petluifel; 2x verandastang en aantal koppelstrips (afhankelijk van de maat)
  • Boven op de petluifel; ringensetje 11mm of 14mm

 De keuze voor een voortent luifel is uiteindelijk afhankelijk van de caravan of voortent en het doel van jouw kampeervakantie. Laat je inspireren en adviseren bij Kampeerwereld Hendriks. Dit kan zowel in de winkel, als via onze online klantenservice.