• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Inlegzolen

Inlegzolen

Inlegzolen zijn een tussenweg tussen de steunzolen die door een Podoloog op maat gemaakt worden en de standaard binnenzooltjes die in iedere schoen zitten. Steunzolen geven zoals het woord zelf al zegt, ‘steun’ aan de voet. Inlegzooltjes bieden je voeten net dat beetje meer comfort en ondersteuning dan de standaard binnenzooltjes. 

Nou hoor ik je denken dat dit bij onze wandelschoenen toch niet nodig zou moeten zijn? Toch worden ook de wandelschoenen, net als alle andere schoenen, gemaakt met een standaard binnenzool.  Deze standaard binnenzool is, afhankelijk van het gebruik van de schoenen, redelijk snel aan vervanging toe. Alle voeten zijn uniek en hebben hun eigen ondersteuning nodig. Dit is niet te realiseren in één vaste binnenzool.

Een juiste of verkeerde stand van de voet heeft invloed op het hele lichaam. Mocht je pijnklachten hebben in je gewrichten en/of rug dan kan dit zijn oorzaak vinden in de stand van je voet. In dat geval raden wij je aan om een bezoek te brengen aan de Podoloog voor een volledige analyse van je voeten. 

Inlegzolen
Inlegzolen

Niet elke voet heeft een steunzool nodig, maar toch kan het zijn dat je tijdens het wandelen snel vermoeide of branderige voeten krijgt. In deze situatie komen inlegzolen van pas. Dit zijn geen steunzolen, maar ze bieden wel de nodige ondersteuning waar jouw voet om vraagt. Ze geven namelijk extra demping, stimuleren een juiste lichaamshouding en stabiliseren de voet tijdens het wandelen. 

Bij het afwikkelen van je voet ontstaat een afdruk waarop zichtbaar is met welk gedeelte van de voet je je voet afrolt. Bij een correcte stand van de voet ontstaat een ideale afdruk zoals weergegeven bij het tweede voetje op onderstaande afbeelding. In die situatie wordt je lichaamsgewicht en de afwikkeling tijdens een wandeling op de juiste manier verdeeld over de voet en daarmee je over je gewrichten. 

Wanneer je enkels naar binnen kantelen ontstaat de platvoet zoals weergegeven bij het eerste voetje. In de meeste gevallen zorgt dit ervoor dat je voet niet recht onder de knie staat. Dit maakt dat je de afwikkeling gaat corrigeren door met je tenen naar buiten te lopen. Het is verder niet een stand die veel pijnklachten oplevert. Een inlegzooltje met een kleine verhoging in de voetboog kan echter voorkomen dat er op lange termijn wel klachten ontstaan.

Inlegzolen

Het kan ook zijn dat je enkels naar buiten kantelen waardoor een afwikkeling ontstaat zoals weergegeven op de buitenste twee voetjes. In dat geval wordt je lichaamsgewicht en de druk van het afwikkelen volledig opgevangen door de hak en de tenen. Dit veroorzaak al snel pijnklachten en een branderig gevoel op deze drukpunten. In deze situatie is het aan te raden voor een inlegzool te gaan met een mid of high verhoging in de voetboog om de druk meer te kunnen verdelen over de zool van de voet.

Een bijkomend voordeel van de inlegzolen is dat het de eigenschappen van onze wandelschoenen nog beter naar voren laat komen. Bij een juiste stand van de voet zullen deze nog comfortabeler zitten en een nog betere ondersteuning bieden.

Wil je weten of een inlegzool in jouw schoen past? Of wil je ervaren hoe het voelt om een inlegzooltje in je schoen te hebben? Kom dan langs in onze winkel om het zelf te ervaren.

Wil je je wandelschoenen upgraden of heeft je voet wat meer ondersteuning nodig?

Shop hier inlegzolen >>

Inlegzolen