• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

De beste manier om je campingstoel nog comfortabeler te maken is met een voetensteun. Lees meer

Voetensteunen

Maak je campingstoel nog comfortabeler met een voetensteun

De beste manier om je campingstoel nog comfortabeler te maken is met een voetensteun. Gooi lekker je voeten in de lucht en kom nog beter tot je welverdiende rust. Niet alleen het comfort is veel beter maar ook het vervoer en de opslag. Een campingstoel met een voetenbank is nog altijd veel compacter dan een grote relaxstoel. En wanneer je even snel een stoel nodig hebt hoef je alleen maar de campingstoel te pakken en laat je de voetensteun achterwege. Een relaxstoel is complexer om er even bij te pakken.

Lees meer
Lijst
Foto's

Voor het ultieme relaxen is er de campingstoel met losse voetensteun. Zo heb je in een handomdraai je toch al comfortabele campingstoel omgetoverd tot een luxe relaxstoel. Rugleuning achterover, benen omhoog en genieten maar. De campingstoel met voetensteun inklapbaar ligt niet alleen veel lekkerder maar is ook nog eens ruimtebesparend, een vereiste voor veel kampeerders. Zonder op comfort in te leveren zijn zowel de campingstoel als de voetenbank compact in te klappen en nemen ze niet al te veel bagageruimte in beslag. Ook voor de campingstoelen met voetensteun zit je bij Kampeerwereld Hendriks goed!

Er is een verschil tussen een voetenbank en een voetensteun. Een voetenbank kan je voor iedere campingstoel gebruiken. Deze blijven uit zichzelf staan en kan je eventueel ook gebruiken als krukje hoewel je dan wel een beetje scheef zit. Een voetensteun blijft niet uit zichzelf staan en deze bevestig je dan ook direct aan de campingstoel. Bij dit laatste moet je dan ook even goed kijken of de combinatie die je wil ook kan. Gelukkig hebben we bij Kampeerwereld een uitgebreid assortiment aan voetensteunen waaronder de merken Crespo, Dukdalf en Campart Travel. Zo is de keuze makkelijk en goed te maken.

Ondanks dat alle voetensteunen en bankjes bekleed zijn met een stof zijn deze allemaal makkelijk en goed schoon te maken. Dit mag ook wel aangezien je hier soms ook met de schoenen op leunt. Over het algemeen zal iedereen de schoenen uitdoen, maar kinderen en kleinkinderen hebben dit niet altijd door. Ook zijn de voetenbanken en steunen prima bestand tegen vocht. Dan gaan we wel uit van condens en niet dagen achter elkaar in de regen neerzetten. Mocht er toch iets kapot gaan dan zijn er ook reserve onderdelen beschikbaar die makkelijk zelf te vervangen zijn net als bij de campingstoelen.

Kan ik op een voetenbank zitten?

Voetenbanken zijn niet bedoeld om op te gaan zitten. Het maximale toegestane belastbare gewicht is hiervoor niet toereikend. Alleen de voetenbanken van Crespo kunnen een gewicht dragen tot 90 kilo. Als je onder die grens zit kan je op een voetenbank van Crespo gaan zitten.

Hoe weet ik of de voetenbank op mijn campingstoel past?

De vuistregel is: campingstoel en voetenbank moeten van hetzelfde merk zijn.
Uitzonderingen zijn de Sampler van Dukdalf en de Barletta voetenbank van Travellife. Let in dit geval op de breedte van de voetenbank  of sampler en meet de binnenmaat van het frame van je eigen campingstoel op.

Zit er garantie op een voetenbank?

In principe valt bij normaal gebruik alles onder de garantie. Wanneer de voetenbank als “stoel” wordt gebruikt en daardoor het frame is door geknikt en/of bevestigingspunten kapot zijn, valt dit niet onder de garantie