Wat is barbecueën?
Talloze bereidingsmanieren met een barbecue
Wat is nu eigenlijk barbecueën? Hoezo…? Kun je op verschillende manieren barbecueën dan? Veel mensen denken dat als je gaat koken met een vuur zonder pannen, dat je dan aan het barbecueën bent. Dit klopt helaas niet. Hieronder zullen we uitleggen wat de verschillen zijn. We gaan uit van vlees, maar dit kun je vervangen door alle soorten producten die je maar kunt garen.
Barbecueën = Indirect garen

Koud roken

Warm roken
Bij warm roken is de warmtebron direct verbonden met het eten. De temperatuur ligt stukken hoger dan bij koud roken. Afhankelijk van je product is dit tussen de 50 en 100°C. De garingstijd is door deze temperatuur ook een stuk korter. Zo kun je al met een rookpan een stuk vis garen in tien minuten. Een nadeel van warm roken is dat de rooksmaak een stuk minder intens is dan met koud roken. Mocht de temperatuur te hoog worden, dan kan het eten ook te gaar worden en dat is absoluut niet de bedoeling en al helemaal niet lekker. Bij beide bereidingen moet je dus goed op de temperatuur letten.