Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Verstelsystemen en nog meer

Verstelsystemen en nog meer

Campingtafels hebben verschillende onderstellen. Het begint natuurlijk met het frame waarbij de poten simpelweg uitgeklapt worden. Deze 2 U-vormige poten zijn niet verstelbaar. Daarnaast zie je tafels waarbij de poten in elkaar gedraaid moeten worden, deze zijn nog steeds niet verstelbaar. Wil je een tafel die te verstellen is, dan heb je twee opties: traploos of met standen. Met een standen onderstel kan je de hoogte van de tafel bepalen, vaak 2 of 3 hoogtes. Het traploze onderstel geeft je de mogelijkheid om de poot of poten te verstellen. Met deze stelmogelijkheid, zeker als de tafel over 4 verstelbare poten beschikt, staat je tafel op elk terrein als een huis.Bij het standen- en/of traploze frame zie je ook wel dat er onder de poten nog een extra “schotel” zit. Deze “schotel” beweegt vaak mee met de ondergrond en zorgt samen met de verstelbare poot voor nog meer stabiliteit.
Ga je vaak kamperen in ruige gebieden of kom je op campings waar het terrein hobbelig is en ben je het gewiebel van je tafel meer dan zat dan is dit verstelsysteem absoluut een aanrader!

Verstelsystemen en nog meer

Het gewicht of het pakformaat van de tafel kan zeker een belangrijke rol spelen bij de keuze van een campingtafel. Vraag jezelf dan ook van te voren af waar de tafel voor gebruikt gaat worden. Ga je uitgebreid aan tafel eten, doe je met het hele gezin en de buren ’s avonds gezellig een spelletje of gebruik je hem alleen om de was op te vouwen en de afwas te doen. En, niet onbelangrijk, heb je voldoende ruimte om een grotere tafel mee te nemen. Vergeet niet dat een grotere tafel ook meer gewicht betekent, misschien heb je juist de kilo’s nodig om een extra slaapzak of stoel mee te nemen.

Om ruimte te besparen zijn er tegenwoordig ook inklapbare picknicksets. Het tafelblad vormt bij het inklappen ook de koffer waar de bankjes en het frame in zitten. Verwacht niet al te veel comfort maar ze zijn wel praktisch en ruimte besparend!

Verstelsystemen en nog meer

Speelt het formaat en gewicht wel een rol dan zijn hierin ook verschillende mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de roltafel, waarbij je het tafelblad oprolt. Ben je echt een grammenjager, maar wil je wel een tafeltje mee op reis, dan hebben wij daar ook aan gedacht in het samenstellen van ons assortiment. Het lichtste tafeltje weegt slechts 670 gram en heeft toch nog een redelijk formaat, namelijk 60 x 40 cm.

Feit is wel dat een lichtgewicht tafel minder stabiel is en de prijs hoger ligt dan de “standaard” tafel.

Voor de “standaard” tafels zijn er in het algemeen wel accessoires verkrijgbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bekerhouder die je aan de rand van de tafel vastklemt, zo houd je meer ruimte over om gezellig een spelletje te doen. En wat denk je van een speciaal net dat je onder het tafelblad hangt. Zo creëer je extra ruimte waar je bijvoorbeeld de krant, wegenkaarten of een boek in op kan bergen.

Het is iedereen wel eens gebeurt: ineens ben je het dopje van een tafelpoot kwijt en weg is je stabiliteit. Gelukkig kan je van de meeste tafels tegenwoordig losse onderdelen krijgen. Belangrijk is wel dat je het merk en het type van je campingtafel weet. Zo kunnen wij uitzoeken welk onderdeel je precies nodig hebt. En zo is dat bierviltje onder de tafelpoot verleden tijd.

Heb je nog vragen of is het één en ander nog niet helemaal duidelijk? Kom gerust langs en onze meubelexpert zal je alle inns en outs vertellen.