• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Het kan natuurlijk gebeuren dat het dakluik van je caravan aan vervanging toe is of dat hij onderweg naar je vakantieadres er is afgeblazen. Lees meer

Dakluiken en accessoires

Voor de caravan zijn er de nodige dakluiken en accessoires

Het kan natuurlijk gebeuren dat het dakluik van je caravan aan vervanging toe is of dat hij onderweg naar je vakantieadres er is afgeblazen. In dakluiken en accessoires hebben wij verschillende dakluiken voor je ondergebracht. Zo hebben wij van het welbekende merk Fiamma dakluiken in diverse maten. Deze hebben meestal al een ingebouwde hor en een verduisteringsgordijn. Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor accessoires of onderdelen van dakluiken. Vaak zie je dat het horretje van het dakluik als eerste stuk gaat en deze is eenvoudig te vervangen, zodat je dakluik nog een ronde mee kan.

Lees meer

Ons assortiment dakluiken en accessoires is zowel voor de caravan als camper geschikt. Om te voorkomen dat het dakluik van je caravan of camper waait raden wij je aan om het dakluik volledig af te sluiten voordat je gaat rijden. Maar ook slijtage of veroudering van de materialen kunnen een reden zijn dat het dakluik in de loop van de tijd vervangen moet worden. Hierbij is het zaaggat in het dak bepalend voor de maat van het vervangende dakluik. Voor het monteren hebben wij siliconenkit in onze collectie, zodat je het luik op de juiste wijze af kan kitten.

Bij het uitzoeken van een nieuw dakluik komen een aantal dingen kijken. Het belangrijkste is natuurlijk de maat. Deze is afhankelijk van het gat in je caravandak. Sommige dakluiken hebben een ruime omlijsting waardoor er eventueel wat speling in gatmaat mogelijk is. Daarnaast is de dikte van het dak van belang. De meeste dakluiken zijn vrijwel universeel wat betreft dakdikte, maar het is toch handig dit even na te kijken. Ook is er natuurlijk een keuze in kleur, model en of je verduistering en/of horren erin wilt hebben. Het inbouwen is meestal eenvoudig, al is het wel van belang dat je de juiste kit gebruikt.