Gas-, houtskool- en elektrische barbecues
Barbecueën gebeurt al lang niet meer alleen op houtskool en briketten. Gasbarbecues winnen steeds meer aan populariteit omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Het ontsteken en de temperatuur kan je hierbij eenvoudig regelen met een knop. Ook komen er langzaam steeds meer elektrische barbecues op de markt. Deze hebben het grote voordeel dat zij geen vuur bevatten en ook geen brandstof nodig hebben: een stekker in het stopcontact is alles. Bij Kampeerwereld.nl vind je barbecues in alle soorten, maten en prijscategorieën, van kleine "wegwerp" barbecues tot grote luxe gasbarbecues. Wordt de barbecuebeer in jou wakker? Kijk dan eens rond in ons assortiment!
Kamado's zijn niet meer weg te denken uit het barbecue assortiment
Japanners staan bekend om het produceren van kwalitatieve producten. Denk bijvoorbeeld aan het bekende en gewaardeerde merk Toyota. De steeds bekendere Kamado houtskool barbecue wordt met diezelfde Japanse expertise en zorg geproduceerd. Zegt ‘Kamado’ je nog niks? Denk dan eens aan zo’n Big Green Egg. Daar lijkt de Kamado barbecue in zijn uiterlijk erg op. De keramieken buiten laag en behuizing zorgen voor een uitmuntende isolatie en behouden de juiste hoeveelheid vocht. Zo krijgen gerechten van de Kamado een voortreffelijke smaak, blijven ze lekker sappig en garen ze gelijkmatig. Je kan daarbij op meerdere manieren koken. Je kan namelijk grillen, bakken, roken en slow cooken op je Kamado. Let erop dat je geen andere brandstof dan houtskool gebruikt. Door het gebruik van andere brandstoffen beschadigt de keramische laag van de barbecue.
Barbecueën kan op veel verschillende manieren. Echt waar!
Heb je wel eens gehoord van ‘indirect garen’? Dat is precies wat je doet op een barbecue! Het betekent dat je het vlees of de groentes en aardappelen niet direct gaart op een warmtebron, maar gebruikt maakt van de warmte en de rook eromheen. Een beetje zoals je oven thuis, maar die heeft niet zo’n lekker authentiek rooksmaakje die je Campingaz of Weber barbecue wel heeft. Je kan er ook voor kiezen om wel direct te garen op een warmtebron; dat heet grillen. Als derde kan je ervoor kiezen om te ‘roken’. Dit wordt vaker gedaan met een lekker stukje wilde zalm. Tot slot is er nog het slow cooken. Dit is een vrij nieuwe manier van barbecueën waarbij je het vlees erg langzaam op een lage temperatuur gaart. Voor deze manier van barbecueën kan je het beste een hele middag uittrekken. Het kan namelijk wel 5 tot 6 uur duren voordat dat lekkere stuk pulled pork klaar is om genuttigd te worden. Wil je meer weten over wat barbecueën nou echt inhoudt? Lees dan deze adviespagina "Wat is barbecueen".