Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*

Een groot deel van onze slaapzakken hebben een isolatie van dons.

Lees meer

Donzen slaapzakken

De cuin waarde van onze donzen slaapzakken maakt het verschil

Een groot deel van onze slaapzakken hebben een isolatie van dons. Dit heeft ermee te maken dat dons ontzettend goed kan isoleren zonder dat een slaapzak erg zwaar en groot wordt. Zeker wanneer je klein op reis wilt gaan heb je er niks aan dat je rugzak voor de helft vol zit met alleen een slaapzak. Binnen de donzen slaapzakken maakt de cuin waarde het verschil tussen de isolatie en het gewicht. Des te hoger de cuin waarde is van een dons veertje, des te minder veertjes heb je nodig om een bepaalde isolatie temperatuur te bereiken.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
RAB Ascent 300 LZ Mummy Slaapzak Dons - Rood
Tijdelijk niet leverbaar
219.95
Marmot Micron 40 LZ Mummy Slaapzak Dons - Rood
Leverbaar in 8 tot 12 werkdagen
Vanaf
169.99
Marmot Hydrogen Reg LZ Mummy Slaapzak Dons - Geel
Leverbaar in 8 tot 12 werkdagen
340.00
RAB Ascent 1100 LZ Mummy Slaapzak Dons - Groen
Leverbaar in 8 tot 12 werkdagen
349.95
309.99
RAB Ascent 900 LZ XL Mummy Slaapzak Dons - Rood
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
339.95
RAB Ascent 700 XL Left Zip Mummy Slaapzak Dons - Grijs
Niet meer leverbaar
319.99
299.99
RAB Ascent 500 LZ Women Mummy Slaapzak Dons - Blauw
Niet meer leverbaar
249.95
239.95
RAB Ascent 300 XL LZ Mummy Slaapzak Dons - Rood
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
229.95
Marmot Yolla Bolly 30 Slaapzak Mummy Dons - Groen
Leverbaar in 8 tot 12 werkdagen
280.00
  • 1

Bij het opbergen van een donzen slaapzak is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze zo goed mogelijk moet blijven ventileren. Zo behoud je de loft van de donsveertjes en de uiteindelijke isolerende werking. Om deze reden worden al onze donzen mummy slaapzakken geleverd in grote bewaarzakken. Ga je op reis dan pak je de slaapzak in een meegeleverde packsack. Ook is het wassen van een donzen slaapzak lastig, zelfs zo lastig dat wij het afraden. Wij adviseren dan ook om lakenzakken te gebruiken. Dit is en comfortabeler en tevens is een lakenzak makkelijk te wassen.

Slaapzakken zijn geen kachels die jou verwarmen. Jijzelf maakt de slaapzak warm met je lichaamswarmte en de slaapzak zorgt ervoor dat die warmte niet verloren gaat. Het is daarom belangrijk dat wanneer je gaat slapen zo min mogelijk kleren aan hebt. Kleren houden namelijk de lichaamswarmte tegen waardoor de lucht in je slaapzak niet opwarmt. Mocht je het heel koud hebben bij het betreden van je slaapzak, ga dan met kleren erin maar trek steeds meer kleren uit na verloop van tijd. Zo blijf jij warm en warmt hij alsnog op. Is je slaapzak eenmaal warm? Dan biedt extra kleding wel meer isolatie.