Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Nooit meer wassen

Hygiënisch slapen

Als je transpireert in je slaapzak dan neemt je slaapzak het vocht op. Afhankelijk van de temperatuur en omstandigheden moet je elke dag je slaapzak luchten. Een donzen slaapzak kan hier minder goed tegen dan een synthetische slaapzak. Dit omdat een donzen slaapzak in de meeste gevallen een synthetische binnentijk hebben en hierdoor minder goed het vocht transporteren. Ook kan dons minder goed tegen vocht.

Met het gebruik van een lakenzak zorg je voor een extra laag tussen je lichaam en de binnentijk van je slaapzak. Hierdoor neemt niet je slaapzak maar je lakenzak het vocht op. De meeste lakenzakken zijn van materiaal gemaakt dat zeer goed vocht transporteert. Hierdoor hoef je niet elke dag deze te luchten, maar kun je dit naar omstandigheden prima 2 keer in de week doen.

Een lakenzak zorgt voor extra hygiëne en extra isolatie

Een synthetische slaapzak kun je prima zelf wassen en drogen, maar als je een donzen hebt dan gaat dit als een stuk lastiger. Zelfs zo lastig dat wij het afraden om dit zelf te doen en alleen te laten doen als het echt nodig is. Een lakenzak is dan de uitkomst. Deze kun je ongeacht het materiaal prima zelf wassen en drogen.

De lakenzakken die behandeld zijn met InsectShield kun je maar beperkt wassen. Dit omdat de InsectShield maar een bepaald aantal wasbeurten kan hebben voordat deze impregnatie oplost.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een passend advies.