• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Bij de tenten van MSR draait het allemaal om gewicht en compactheid. Lees meer

MSR tenten

Deze tenten van MSR zijn lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen

Bij de tenten van MSR draait het allemaal om gewicht en compactheid. Door het gebruik van lichtgewicht materialen voor zowel tentdoek als stokken maakt MSR het mogelijk een tent mee te kunnen nemen in een rugzak. De MSR tenten zijn niet alleen licht en compact, maar ook nog eens stevig. Dankzij stevige constructies en sterk doek overleven deze lichtgewicht tenten ook stormen en sneeuw. MSR tenten zijn ook zeer gemakkelijk op te zetten. Naast de duidelijke instructies zijn de tenten ook zodanig gemaakt dat opzetten haast vanzelfsprekend lijkt. De ideale tenten voor de lichtgewicht kampeerders.

Lees meer
Lijst
Foto's

De MSR tenten zijn samengesteld uit zeer lichte, maar toch stevige materialen. Zo zijn er stokken van aluminium en stokken van het nog lichtere carbonfiber. Ook heeft MSR constructies bedacht waarbij er zo min mogelijk tentstokken nodig zijn, zonder stevigheid te verliezen. Daarnaast is ook het tentdoek van zowel binnen- als buitentent van super licht maar sterk materiaal gemaakt. Hier wordt de dichtheid van het doek vaak aangegeven in Denier, afgekort met D. Hoe lager het getal voor de D, hoe dunner en lichter het doek. Om het doek toch sterk en waterdicht te houden zijn deze dunne tentdoeken vaak voorzien van een speciale coating. 

Sommige mensen schrikken wel eens van de waterkolom van MSR tenten. Een waterkolom van bijvoorbeeld 1500mm (MSR Hubba Hubba NX) lijkt aan de lage kant vergeleken met andere merken. Deze waterkolom is alleen op het doek gebaseerd, de coating van MSR komt hier nog bij op. Uiteindelijk kom je dan alsnog uit op een waterkolom van ruim boven de 2500mm. Als je nagaat dat het hier om echte trekkerstenten gaat, dan hebben deze ook minder te leiden qua regen dan een grote familietent die een paar weken op dezelfde plek staat. Een hele hoge waterkolom is dan ook niet nodig en zou ook veel te duur worden.