• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

De basis van een goede wandeluitrusting begint natuurlijk bij een paar fijne en geschikte wandelschoenen. Lees meer

Sokken licht

Lichte sokken voor in je wandelschoen

De basis van een goede wandeluitrusting begint natuurlijk bij een paar fijne en geschikte wandelschoenen. Wat tijdens je tocht echt het verschil kan maken, zijn een paar wandelsokken. Zo zijn er dikke en lichte sokken. Welke je nodig hebt hangt af van het soort wandeling dat jij gaat maken. Is dit bijvoorbeeld een meerdaagse tocht of loop je wekelijks een vlakke route in het bos? Een paar wandelsokken bied je net even dat extra beetje comfort zodat je aan het eind van de dag minder snel met blaren of zere voeten loopt.

Lees meer
Lijst
Foto's

Naast een goed paar wandelschoenen kunnen wandelsokken net dat beetje extra loopcomfort geven. Zo zijn ze anatomisch gevormd waardoor ze goed om de vorm van je voet zitten. Een andere belangrijke functie van de lichte sok is het drooghouden van de voet. Door deze beide eigenschappen verklein je met wandelsokken de kans op blaren en andere irritaties. Hiernaast bieden de sokken ook extra schokdemping wat zere of vermoeide voeten tegengaat. Wil jij meer weten over waarom wandelsokken een essentieel onderdeel zijn van een wandeluitrusting? Kijk dan eens op deze informatiepagina.

In het algemeen wordt er dus onderscheid gemaakt tussen dunne en dikke sokken. Om te bepalen welke wandelsokken geschikt zijn voor jou is het belangrijk om te kijken naar wat voor soort wandelingen je maakt, welke schoenen je draagt en ook gewoon wat jij lekker vindt zitten. Lichte sokken zijn vooral geschikt voor wandelschoenen uit de categorie A en eventueel ook nog voor lichte bergschoenen uit de categorie A/B. Deze schoenen zijn over het algemeen flexibel en dempen goed. Lage wandelschoenen draag je misschien ook vaker tijdens warm weer. Een lichte sok transporteert dan het vocht zonder extra warmte te geven. Heb je vragen of wil je graag advies? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel.