• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Je wilt natuurlijk dat je voortent of luifel er strak bij staat op de camping. Lees meer

Tentlijnen en Afspan

Een strakke look met tentlijnen en afspan elastieken

Je wilt natuurlijk dat je voortent of luifel er strak bij staat op de camping. Niet alleen omdat de tent er dan mooier uitziet, het belangrijkste is natuurlijk dat de tent steviger staat. Een grote tent of een luifel vangt meer wind en door gebruik te maken van tentlijnen worden de krachten die op de tent komen te staan beter verdeeld. Om de tent goed af te spannen hebben eigenlijk alle voortenten afspan elastieken gebruikt. Wel zijn deze scheerlijnen en tentrubbers door gebruik en weersinvloeden aan slijtage onderhevig en moeten zo af en toe vervangen worden.

Lees meer

Tentlijnen staan misschien wel beter bekend als scheerlijnen en zijn nutteloos zonder spanners. Met een scheerlijnspanner kan je naast het aanspannen van de tentlijn, deze lijn zowel inkorten als verlengen. Zonder tentlijnspanner is het niet mogelijk om de scheerlijn aan te spannen en is deze kleine jongen eigenlijk onmisbaar in je uitrusting. Hetzelfde geldt voor de afspan elastieken, hiermee zet je de voortent ook aan de onderkant super strak. Vaak zie dat voortenten van merken als Isabella en Brand hun eigen tentlijnen en afspanners hebben. Naast de standaard scheerlijnen en afspanners ben je ook hiervoor bij kampeerwereld op het juiste adres.

Materialen als rubber en katoen kunnen na verloop van tijd stuk gaan onder invloed van het weer. Niet alleen de weersomstandigheden zorgen voor slijtage, ook door het gebruik hebben deze tentlijnen en afspan elastieken te lijden. Gebruiksslijtage geldt trouwens ook voor de nylon scheerlijnen en aluminium spanners. Zorg dan ook altijd dat je reserve scheerlijnen en afspanners bij je hebt zodat je niet voor verrassingen komt te staan en de tent of luifel er altijd strak bij staat.