• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Verschil in tapijt

Verschil in tapijt

Wanneer je regelmatig kampeert of langere tijd verblijft in je vakantie onderkomen is het fijn om een vloerkleed of tenttapijt in de voortent te hebben liggen. In onze winkel verkopen wij tenttapijt van Safarica en Isabella. Hieronder lees je alle ins en outs over deze twee soorten tenttapijt.

We zetten nog even de voordelen van tenttapijt op een rijtje:

  • Slipvast
  • Comfortabel wanneer je op blote voeten of op sokken loopt
  • De “gaatjes” zorgen ervoor dat vuil en (regen)water er makkelijk doorheen gaat
  • Op maat te knippen
  • Rafelt niet
  • Brengt sfeer
Verschil in tapijt

Het tenttapijt Safaritex van Safarica is aangenaam geprijsd en handig voor allerlei doeleinden. Zo wordt dit niet alleen veel als tapijt gebruikt maar ook als antislip matje in bijvoorbeeld een bestek la van de caravan. Safaritex is een tenttapijt met best grote gaten, als je hier geen worteldoek onderlegt kan het gras er dus gewoon door heen groeien. Hetzelfde geldt voor regenwater, dat kan, als je er op staat, omhoogkomen en zo je mooie camping slippers inlopen. Het kleed voelt erg zacht aan. Het voordeel is dat dit tapijt slijtvast en ademend is en het geen vocht opneemt. Safaritex werd eerder nog wel van de rol afgeknipt, maar dat is inmiddels niet meer zo. Tegenwoordig hebben we standaardmaten liggen die verkrijgbaar zijn in een handige opbergtas. Mocht het tapijt dan toch net iets te groot zijn, dan kan dit makkelijk afgeknipt worden, want rafelen doet dit tapijt niet.

Verschil in tapijt

Na de vakantie is er toch wel veel gelopen op het tapijt en dan kan het voorkomen dat er vlekken op zitten. Dan is dit tapijt erg handig, want hij kan in de wasmachine. De prijzen variëren tussen de €33,- en €79,- euro. Het tapijt is te verkrijgen in vier kleuren namelijk antraciet, grijs, blauw en beige. Ook hebben we in de winkel dozen staan met dit tapijt. Hier zitten wat fabrieksfouten in waardoor het tapijt niet helemaal mooi is geworden. De maten zijn ook afwijkend en daardoor is de prijs nog wat goedkoper.

Shop hier Safaritex tapijt>>

Verschil in tapijt

Het Isabella Bolon tapijt is wel van de rol te halen. Tapijt van Isabella is iets duurder, dit komt omdat het tapijt geweven is. Het tapijt wordt van de rol afgeknipt, rafelt niet en is verkrijgbaar in 2,50 meter breed of in 3 meter breed. Van dit tapijt hebben wij meerdere kleuren, dus er is altijd wel een leuk kleurtje passend bij de voortent. De kleuren die Isabella vaak gebruikt zijn grijs, zwart, beige en lichtgrijs. Doordat het Bolon gewoven is gaat het regenwater wel door het tapijt heen naar de grond, maar komt het niet meer terug naar boven. Hetzelfde geldt voor het gras, dit komt niet door het tapijt naar boven gegroeid. 

Het Bolon is een lichtgewicht tapijt, makkelijk op te vouwen en daardoor ook makkelijk mee te nemen. Het brengt sfeer en voelt comfortabel aan onder je voeten. Doordat het geen “gaatjes” heeft blijft zand en andere vuiligheid wat meer op het tapijt liggen. Daarentegen is het heel gemakkelijk schoon te maken; bezem erdoorheen en klaar. De prijzen van dit tapijt variëren tussen de €21,- en €38,- euro per meter. Vergeleken met het Safaritex is het Bolon van Isabella wel een stukje duurder. De kwaliteit van het Bolon is daarentegen een stuk sterker dan het Safaritex tenttapijt. 

Shop hier Bolon tapijt>>

Verschil in tapijt
Verschil in tapijt

Je kunt het tenttapijt natuurlijk los in de voortent of onder de luifel leggen. Met de handige Isagrip van Isabella of met de voortenttapijt clips zet je het tenttapijt heel eenvoudig vast en blijft het mooi strak liggen.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.