• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Slaapzakken

Slaapzakken

Bij Kampeerwereld vind je alle soorten slaapzakken die je kan verzinnen. Lees meer

Slaapzak kopen? Kom eerst proefliggen bij Kampeerwereld

Bij Kampeerwereld vind je alle soorten slaapzakken die je kan verzinnen. Gevuld met dons of synthetische vezels, een deken of mummy model en voor de hete zomers en koude winters. Juist door al deze verschillende types en modellen kan kiezen lastig zijn als je een slaapzak wilt kopen. Voor de mensen die niet precies weten wat ze nodig hebben heeft Kampeerwereld handige informatiepagina’s gemaakt. Op deze pagina’s vind je alle nuttige informatie die jou kunnen helpen bij de juiste keuze en natuurlijk ben je altijd welkom in onze winkel in Ermelo waar je ook mag proefliggen in de slaapzakken! Wij zetten wel een wekker voor je.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp slaapzak V2

Ons uitgebreide assortiment is gevuld met diverse merken. Bekende merken zoals Marmot, RAB en Gabbag ontbreken niet in ons assortiment. Elke slaapzak van welk merk dan ook heeft goed onderhoud nodig. Belangrijk na gebruik is dat je hem laat luchten. Hierdoor kan opgenomen vocht eenvoudig verdampen. Speciaal voor het tegengaan van vocht zijn er speciaal katoenen lakenzakken beschikbaar. Deze nemen het vocht op en voorkomen dat vocht in je slaapzak trekt. Tevens zorgt een lakenzak voor een hoger comfort temperatuur. Wil je meer weten over het onderhoud van slaapzakken? Kijk dan eens op onze adviespagina slaapzak levensduur en onderhoud.

Via verschillende manieren kan je ons altijd benaderen voor vragen, maar het mooiste is om langs te komen bij ons in de winkel in Ermelo. Niet alleen vinden wij dat gezellig maar op deze manier kunnen wij jou ook het beste persoonlijke advies geven. Ook hebben wij hier de mogelijkheid om je te laten proefliggen. Van ieder model slaapzak uit ons assortiment hebben wij een showmodel om niets aan het toeval over te laten. Slapen is erg belangrijk. Dat geldt voor thuis maar zeker ook op reis en met onze slaapzakken kan je op reis net zo lekker slapen als thuis. Aan je slaapzak zal het tenminste niet liggen!

Wat zijn de voor- en nadelen van een mummy slaapzak?

Voordelen van een mummy slaapzak:

  • Ze zijn over het algemeen warmer dan deken slaapzakken. Omdat ze strakker rond het lichaam zitten.
  • Mummy slaapzakken zijn veel compacter in pakvolume en daardoor ruimtebesparend.
  • Daarnaast zijn mummy slaapzakken licht in gewicht. Ze wegen tussen de 500 en 1500 gram. De meeste deken slaapzakken wegen tussen de 1250 en 2500 gram.

Nadelen van een mummy slaapzak:

  • Je ligt wat meer opgesloten in een mummy slaapzak. Dit kan minder aangenaam aanvoelen.
  • Meestal ligt de prijs van een mummy slaapzak iets hoger dan bij een deken slaapzak. Dit komt door het gebruik van lichtere, isolerende en ademende materialen.
Is een deken slaapzak warm genoeg?

Dit is afhankelijk van enkele factoren. Zo is de locatie waar de overnachting plaats gaat vinden van invloed. Daarnaast is het afhankelijk van het geslacht. Mannen hebben het gemiddeld 4°C warmer dan vrouwen. Deken slaapzakken hebben een gemiddelde comfort temperatuur van 8°C.

De deken slaapzak van 8°C wil je uiteraard ook gebruiken in een gebied waar het ’s nachts afkoelt tot bijvoorbeeld 5°C. Dit kan door een Lakenzak aan te schaffen die voldoende extra warmte vasthoudt. Er zijn thermo lakenzakken die tot wel 7°C extra toevoegen aan warmte in de slaapzak.

Wat is het verschil tussen een slaapzakken met synthetische en donzen vulling?

De synthetische vulling van de slaapzak zorgt ervoor dat de temperatuur behaaglijk blijft en nauwelijks vocht opneemt. Echter ademt het materiaal minder goed, is minder duurzaam en weegt meer dan dons. Het voordeel is wel dat deze vulling goedkoper is dan dons.

Slaapzakken met een donzen vulling hebben een betere klimaatbeheersing vanwege het ademend vermogen. Ze kunnen veel kleiner worden verpakt. Verhoudingsgewijs is dons ook een betere warmte isolator. Echter kan dons wel klonteren wanneer het nat is geworden en dan verliest het haar werking. 

Hoe kan ik mijn slaapzak wassen en drogen?

Voor zowel donzen als synthetische slaapzakken geldt, doe dit zo weinig mogelijk en gebruik altijd technisch wasmiddel!

Een synthetische slaapzak kan met vloeibaar Nikwax wasmiddel gereinigd worden op een synthetisch wasprogramma van maximaal 30°C. Drogen kan op de laagste temperatuur in de droger met 3 tennisballen erbij. Toch is het beter om de slaapzak neer te leggen en elke 1 á 2 uur om te draaien en goed op te schudden.

Een donzen slaapzak moet met een vloeibaar dons Nikwax wasmiddel in het eerste wasprogramma gereinigd worden. In het tweede, zelfde wasprogramma kan deze vervolgens geïmpregneerd worden. 

Hierbij geldt ook op 30°C en met het donzen wasprogramma of handwasprogramma. Na beide wasprogramma’s mag de slaapzak de droger in met 3 tennisballen op de laagste temperatuur of worden omgedraaid en opgeschud.