• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Ook in de winter kun je kamperen. Lees meer

Winter slaapzakken

Slaapzakken voor wanneer het echt koud is

Ook in de winter kun je kamperen. Sterker nog het is fantastisch om te kamperen in de winter. Houd je 's avonds warm bij een kampvuurtje om vervolgens lekker warm in je winterslaapzak te kruipen. Wakker worden met een frisse neus en vanuit je slaapzak een verse kop koffiezetten. Iets om naar uit te kijken als doorgewinterde kampeerder. Wanneer je voor een avontuur als dit gaat is het wel belangrijk om een goede winterslaapzak te hebben. Een beetje fris is niet erg maar koude nachten zijn verschrikkelijk en in sommige gevallen ook gevaarlijk wanneer er sprake is van extreme kou.

Lees meer
Lijst
Foto's

Als je kijkt naar de winterslaapzakken dan valt je misschien wel op dat ze vrijwel allemaal dezelfde vorm hebben. Deze mummy vorm zorgt ervoor dat een slaapzak zich beter aansluit op je lichaam. Zo hoeft je lichaam minder ruimte in een slaapzak op te warmen en dus heb je het sneller warm. Ook is er minder lucht die af kan koelen. Ook dit ervaar je als warmer. Doordat mummy winterslaapzakken goed aansluiten op het lichaam draait deze ook mee als jezelf omdraait op je goed isolerende slaapmat. Misschien voelt dit niet comfortabel, maar er kan zo ook minder warme lucht ontsnappen. In koude nachten is warmteverlies niet wenselijk.

Om je winterslaapzak nog beter isolerend te maken kun je gebruik maken van een lakenzak. Deze zijn beschikbaar in verschillende materialen en per materiaal scheelt het welke toevoeging in isolatie deze heeft. Comfort is belangrijk maar de isolerende werking ook, zeker in de winter. Lakenzakken gebruik je ook om in te transpireren. Een lakenzak kun je makkelijker wassen en drogen dan een slaapzak. Mocht je het toch nog koud hebben dan is de gouden tip om een muts te dragen tijdens het slapen. Misschien een beetje vreemd in het begin maar je gaat merken dat je het sneller en voornamelijk langer warm hebt. Slaapzaken maken je niet warm maar houden je warm.