• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Schoenen

Schoenen

Wanneer je hebt besloten om een mooi paar wandelschoenen aan te schaffen zijn er diverse factoren die een rol spelen bij het uitzoeken van het juiste paar schoenen. Lees meer

Ruime keuze aan wandelschoenen

Wanneer je hebt besloten om een mooi paar wandelschoenen aan te schaffen zijn er diverse factoren die een rol spelen bij het uitzoeken van het juiste paar schoenen. Gelukkig dekt ons assortiment wandelschoenen zo goed als alle wensen. Het is voornamelijk belangrijk dat je gaat kijken waar je gaat wandelen, of je vaak wilt gaan wandelen en of je naar de bergen gaat of juist alleen in het bos? Allemaal vragen die je tijdens het aanschaffen van wandelschoenen moet stellen om zo het juiste paar voor jouw doeleinden te vinden. Heb je ze dan eenmaal gevonden, dan zullen er een hoop wandelavonturen volgen!

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp wandelschoenen V2

Bij Kampeerwereld Hendriks hebben we diverse merken wandelschoenen in ons assortiment. Denk aan Lowa, Meindl en Hanwag. Dit zijn stuk voor stuk merken wandelschoenen die een ruime collectie hebben van een goede kwaliteit. Ieder merk wandelschoen heeft zo zijn eigen kenmerken, dus bij het uitzoeken van een paar fijne stappers is het altijd goed om je wensen in je achterhoofd te houden. Zowel Lowa, Meindl als Hanwag hebben wandelschoenen voor heren en dames en kan je ook een keuze maken uit een laag- of een hoog model, afhankelijk van het type wandelingen dat je gaat maken.

Wandelschoenen kunnen we verdelen in verschillende categorieën. Welke categorie wandelschoenen voor jou het beste is hangt af van het terrein waar je op gaat lopen. Zo is de A -wandelschoen een laag model die geschikt is voor normale tot lichte wandelingen op vlak terrein. De A/B-wandelschoen is een hoog model waarmee je op diverse ondergronden kan wandelen in heuvelachtig gebied. Dan is er ook nog de B-wandelschoen. Deze is geschikt voor langere en zwaardere tochten. Dus bekijk voor het aanschaffen van wandelschoenen goed waar je gaat lopen en wat je doel is, zo kan je de juiste categorie kiezen.

Wanneer gebruik je hoge en wanneer lage wandelschoenen?

Dit hangt af van de route die je gaat bewandelen. Over het algemeen zijn lage wandelschoenen beter geschikt voor lichte routes met weinig hoogteverschil en effen terrein. Dit omdat ze minder steun bieden rond de enkels, maar wel lichter zijn in gewicht.

Hoge wandelschoenen bieden meer steun en worden daarom vaker gebruikt bij wandelingen op oneffen terrein zoals in de bergen. Ook kunnen hoge wandelschoenen comfortabeler zijn als je van plan bent zwaardere bepakking mee te nemen tijdens een tocht.

Hoe lang gaan wandelschoenen mee?

De levensduur van wandelschoenen hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de hoeveelheid kilometers die je ermee loopt, het type ondergrond en de weersomstandigheden waarin je loopt, en natuurlijk de kwaliteit van de schoenen.

Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat je met wandelschoenen minimaal zo’n 1000- 1500 kilometer kunt lopen voordat ze aan vervanging toe zijn.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van wandelschoenen?

Om te beginnen bepaal je op voorhand waar je denkt de wandelschoenen voor te gaan gebruiken. Hou je van langdurige wandeltochten in de bergen? Dan is het raadzaam om op zoek te gaan naar stevige (hoge) wandelschoenen met meer ondersteuning. Ben je van plan meer op effen terrein zonder hoogteverschil te wandelen, kies dan voor lichte (lage) wandelschoenen.

Verder is natuurlijk het belangrijkste dat je schoenen gewoon lekker zitten. Dit betekent dat je tenen niet de voorkant van de schoen mogen raken (kies daarom bijvoorbeeld voor een halve maat groter) en dat ze nergens knellen.

Wat is het verschil tussen a, b, en a/b schoenen?

Wandelschoenen verdelen we in een aantal categorieën omdat er grote verschillen zijn tussen de schoenen. De belangrijkste categorieën zijn a, b, en a/b schoenen.

A-schoenen zijn doorgaans lage schoenen en zijn flexibel en licht van gewicht. Hierdoor zijn ze geschikt om op vlak terrein en verharde ondergrond te gebruiken.

A/B-schoenen zijn bedoeld voor wat langere afstanden, maar nog wel over redelijk vlak terrein en begaanbare paden. A/b-schoenen zijn over het algemeen wat stevige schoenen en bieden vaak wat meer comfort en ondersteuning rond de enkels.

B-schoenen zijn bij uitstek geschikt tijdens tochten met heuvels of door de bergen. Met b-schoenen loop je voornamelijk op onverhard terrein, slecht begaanbare paden, heuvelachtig en steil terrein. Een B-schoen biedt je de juiste ondersteuning voor je enkels en benen.

Hoe strik ik het beste mijn wandelschoenen?

Bij het strikken van je wandelschoenen is het belangrijk dat je de schoen vanaf het begin, dit betekent vooraan bij de tenen, goed strikt. De schoen dient met name rondom de voet goed aan te sluiten en moet niet te los zitten. Zo voorkom je wrijving en daarmee blaren.

Bij het strikken van de haakjes rondom de enkel van de schoen is het van belang dat het haakje wat het dichtst bij de hak van de voet bevestigd is, stevig gestrikt wordt. Dit is het haakje wat de hak achterin de schoen houdt en daarmee voorkomt dat de voet gaat schuiven. Dit voorkomt opnieuw blaarvorming.

De overige haakjes kunnen naar eigen voorkeur gestrikt worden. Het is een persoonlijke voorkeur of je deze strak of losser gestrikt wenst te hebben. We hebben een leuke adviespagina voor je geschreven: Veterstrikken 2.0

Kan ik beter voor een hoge of lage schoen gaan?

Deze keuze is afhankelijk van de wandeling die je af gaat leggen. Wanneer je voornamelijk over onverharde paden zal gaan wandelen, raden wij aan voor een hoge schoen te kiezen. Deze biedt extra steun rondom de enkel en voorkomt daarmee de kans op zwikken. Daarbij ontlast het je enkels van het continu zelf moeten corrigeren van de positie van de enkels. Op lange termijn zullen je voeten daarom minder snel vermoeid raken bij het dragen van een hoge wandelschoen.

Wanneer je voornamelijk over verharde wegen zal gaan wandelen en over sterke enkels beschikt, is gebruik van een lage wandelschoen voldoende. Het biedt meer bewegingsvrijheid en voelt koeler aan op warme wandeldagen.

Ik krijg klamme voeten, is mijn schoen lek?

Gore-Tex is een membraam aan de binnenzijde van de schoen wat hem waterdicht maakt zonder het ademend vermogen te verliezen. Door gebruik en transpiratie van de voet kan het zijn dat dit membraam verzadigd raakt van zoutkristalletjes. Het verliest daarmee zijn ademend vermogen en dan voelt de voet wat klam aan. Dit betekent niet dat je schoenen lek zijn, maar dat het Gore-Tex gereinigd moet worden. Lees hier alles over het onderhouden van je wandelschoenen

Toch geldt wel dat op warme dagen en tijdens een intensieve wandeling, dat de meeste mensen klamme voeten krijgen, zowel met als zonder Gore-Tex membraam.

Bij het dragen van de schoen is het belangrijk dat teennagels kortgeknipt zijn. Wanneer deze te lang zijn kunnen ze het Gore-Tex membraam lek prikken en inderdaad lekkage veroorzaken.