• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Het komt niet vaak voor maar soms is het frame van je voortent of luifel aan vervanging toe. Lees meer

Voortent & Luifel frames

Aluminium, stalen of Prenox voortent of luifel frame? Wij hebben het!

Het komt niet vaak voor maar soms is het frame van je voortent of luifel aan vervanging toe. Dit kan verschillende oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan stormschade en slijtage. Gelukkig kan je bij Kampeerwereld terecht voor een nieuw frame voor zowel de voortent als de luifel. Hierbij heb je de keuze uit een aluminium, stalen of Prenox frame. Van welk materiaal je voortent frame moet zijn hangt af van de manier waarop je gaat kamperen. Vuistregel is: een aluminium frame past bij de rondtrekkende kampeerder en het stalen of Prenox frame is perfect voor de seizoens kampeerder.

Lees meer
Lijst
Foto's

Als je het frame van je voortent moet vervangen kan je dus kiezen tussen een aluminium, een stalen of een Prenox frame. Het voordeel van een aluminium frame is dat deze een stuk lichter in gewicht is dan het stalen frame maar hierdoor wel kwetsbaarder is. Het stalen frame is dus een stuk zwaarder en hierdoor veel meer geschikt voor een seizoens voortent. Kies ook voor een stalen frame als je veel in voor- en najaar kampeert. De topper is het Prenox frame, hiervan zijn de tentstokken zowel van binnen als van buiten behandeld tegen roest en oxidatie.

Voor degene die ook in de winter kamperen is er een speciaal soort frame voor de voortent. Je tent kan met de winterse weersomstandigheden wel wat extra versterking gebruiken. Met de winterzekeringsset voorzie je het dak van je voortent van extra stangen. Hiermee geef je het frame en daarmee het dak van je voortent extra stevigheid waardoor hij beter bestand is tegen grote hoeveelheden sneeuw. Overweeg je een winterzekeringsset aan te schaffen dan is het noodzakelijk om deze van het zelfde merk te kopen als de voortent. De frames van de verschillende merken zijn namelijk niet onderling uitwisselbaar.

Is het frame van een voortent ook los te koop?

Van ieder merk kan je een nieuw voortent frame aanschaffen. Hierbij moet je wel bedenken dat een nieuw frame een groot deel van de nieuwprijs is. Een universeel voortent frame past ook en scheelt vaak in aanschaf. Dit kan dan een goed alternatief zijn.

Zijn er losse onderdelen van een tentframe verkrijgbaar?

Wij hebben verschillende soorten tussendelen in ons assortiment, deze zijn grotendeels universeel. Onderdelen van het tentframe waarin je meerdere stokken kan bevestigen zijn niet universeel en meestal niet te bestellen. Tentframe onderdelen als vleugelmoertjes, stelringetjes, doppen met haak of punt, voetjes en nog veel meer hebben wij wel in de winkel liggen.

Wat is het verschil tussen een aluminium, stalen, prenox, glasfiber en carbon frame?

Aluminium frames zijn lichter dan die van staal en een aluminium frame roest niet. Stalen frames zijn wel zwaarder dan frames van andere materialen, maar zijn ook robuuster en hebben meer veerkracht ten opzichte van een aluminium frame. Het grootste verschil tussen prenox en staal is dat een prenox tentframe van binnen en buiten gecoat is en staal niet. Glasfiber is extreem licht, vormvast en corrosiebestendig. Daarentegen kan glasfiber minder sterk zijn dan staal of prenox.  

Tentframes van carbon zijn lichtgewicht en sterk. De basis van dit soort stokken is glasfiber wat versterkt is met carbon. Het carbon zorgt voor de extra veerkracht en stevigheid. Ook maakt de combinatie van materialen dit soort frames extra duurzaam. 

Wat is het verschil tussen een luifelframe en een voortentframe?

Tussen deze frames zijn er twee grote verschillen. Een voortent heeft een petluifel, dit is een klein luifeltje aan de voorkant van de voortent. Dit heeft een luifel niet, daarom vind je bij bijna elke voortent aan de voorkant een paar extra framedelen. Daarnaast hebben sommige voortenten 5 dak-liggers, de meeste luifels hebben dit standaard niet.

Wanneer kies ik voor een boogstok of knikstangstok?

Een boogstok loopt, zoals de naam al suggereert, in een boog. Deze boog is zo gemaakt dat hij goed past bij de vorm van een caravan. Hierom is een boogstok geschikt voor een voortent. Een knikstangstok loopt haaks, omdat de voorkant van de voortent ook haaks loopt. Daarom is een knikstangstok het meest geschikt voor een luifel. Heb je een keer een grote waterzak gehad in je luifel? Ga dan voor een boogstok omdat het luifeldoek dan hoogstwaarschijnlijk uitgerekt is.