• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Het komt niet vaak voor maar soms is het frame van je voortent of luifel aan vervanging toe. Lees meer

Voortent & Luifel frames

Aluminium, stalen of Prenox voortent of luifel frame? Wij hebben het!

Het komt niet vaak voor maar soms is het frame van je voortent of luifel aan vervanging toe. Dit kan verschillende oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan stormschade en slijtage. Gelukkig kan je bij Kampeerwereld terecht voor een nieuw frame voor zowel de voortent als de luifel. Hierbij heb je de keuze uit een aluminium, stalen of Prenox frame. Van welk materiaal je voortent frame moet zijn hangt af van de manier waarop je gaat kamperen. Vuistregel is: een aluminium frame past bij de rondtrekkende kampeerder en het stalen of Prenox frame is perfect voor de seizoens kampeerder.

Lees meer
Lijst
Foto's

Als je het frame van je voortent moet vervangen kan je dus kiezen tussen een aluminium, een stalen of een Prenox frame. Het voordeel van een aluminium frame is dat deze een stuk lichter in gewicht is dan het stalen frame maar hierdoor wel kwetsbaarder is. Het stalen frame is dus een stuk zwaarder en hierdoor veel meer geschikt voor een seizoens voortent. Kies ook voor een stalen frame als je veel in voor- en najaar kampeert. De topper is het Prenox frame, hiervan zijn de tentstokken zowel van binnen als van buiten behandeld tegen roest en oxidatie.

Voor degene die ook in de winter kamperen is er een speciaal soort frame voor de voortent. Je tent kan met de winterse weersomstandigheden wel wat extra versterking gebruiken. Met de winterzekeringsset voorzie je het dak van je voortent van extra stangen. Hiermee geef je het frame en daarmee het dak van je voortent extra stevigheid waardoor hij beter bestand is tegen grote hoeveelheden sneeuw. Overweeg je een winterzekeringsset aan te schaffen dan is het noodzakelijk om deze van het zelfde merk te kopen als de voortent. De frames van de verschillende merken zijn namelijk niet onderling uitwisselbaar.