• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Tips voor de beginnende backpacker

Tips voor de beginnende backpacker

Zaklamp? Check. EHBO-set? Check. Slaapzak? Check. Je bent helemaal klaar voor je eerste backpack avontuur. Graag delen wij enkele tips met jou voor als je gaat backpacken, zodat je met een gerust hart optimaal kan genieten van jouw backpack avontuur.

Tips voor beginnende backpacker

Heb jij je reisplan al uitgestippeld? Mountainbiken in Vietnam, bergbeklimmen in China en kameel rijden in Mongolië. Klinkt allemaal geweldig, maar denk hierbij ook aan de ongewenste dingen die kunnen gebeuren. We bedoelen hiermee dat het belangrijk is een reisverzekering af te sluiten die past bij jouw reisplannen. Reisverzekeringen komen in allerlei soorten en maten, dus vergelijk goed en kies een verzekering die jouw wensen dekt.

Daarnaast is het verstandig je op tijd in te laten enten voor eventuele tropische ziektes die aanwezig zijn in de landen die je gaat bezoeken. Welke inentingen je nodig hebt kun je vaak vinden op internet of navragen bij de GGD. 

Tips voor de beginnende backpacker

Tijdens het backpacken is het hebben van een goede rugzak van ultiem belang. Logischerwijs is de eerste stap het uitzoeken van de juiste rugzak voor jouw avontuurlijke plannen. We hebben een groot assortiment aan backpack rugzakken, dus er zal vast wel eentje voor je tussen zitten. Twijfel je welke tas geschikt is voor jou? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina’s ‘Een rugzak kopen’ en ‘Verschillende soorten rugzakken’. Ook nieuwsgierig naar waar een rugzak uit bestaat? Dit kun je vinden op de pagina ‘Rugzak onderdelen’. Kun je ook gelijk kijken welke onderdelen jij sowieso op je rugzak wilt hebben. Mocht je de rugzak willen passen en advies willen krijgen van specialisten, kom dan gerust een keer naar de winkel om daar de perfecte backpack uit te kiezen.

Als je een goede backpack hebt gekozen is het belangrijk deze efficiënt in te pakken zodat je onderweg makkelijk iets uit je tas kan pakken zonder alles overhoop te halen. Hoe je dit het beste kan doen is uitgebreid beschreven op de pagina ‘Hoe gebruik je een rugzak?’. Hier vind je ook handige tips voor kleding en hoe je jouw backpack uitrusting compleet maakt met accessoires. Wist je trouwens ook dat we handige opbergzakken voor in de rugzak verkopen? Zo raak je nooit je spullen kwijt in de rugzak en houd je alles netjes geordend.

Het land bezoeken als backpacker is natuurlijk al hartstikke tof, maar hoeveel leuker is het als je al wat weet over de taal, cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden. Zo geniet je nog meer van je reis en ga je goed voorbereid op weg. Een goede manier om je voor te bereiden is door over het land te lezen. Wellicht vind je hier materiaal wat je verder op weg kan helpen. Ook is het leuk je aan te sluiten bij Facebook groepen zoals 'Backpackers NL', 'Azië Backpackers' en 'Australië Reizigers'. Zo kun je van ervaringen van anderen profiteren en natuurlijk je eigen avonturen delen.

Je bent aangekomen op plaats van bestemming. Nu wil je natuurlijk zo veel mogelijk in de dagen proppen dat je er bent. Het resultaat is dat je van alles net niet genoeg ziet of beleefd. Dit is nou juist iets waar je met backpacken meer vrijheid in hebt: je hebt de tijd aan jezelf. Vaak is het leuker de tijd te nemen voor dingen, dan alles vluchtig te zien. Als je het ergens naar je zin hebt kun je daar prima een tijdje blijven, wie weet ontdek je nog dingen die je niet gepland had. Dit is juist het leuke aan backpacken.

Tips voor de beginnende backpacker

Hoe doen ze dat hier? Waar kun je dat het beste halen? Welke route is het meest handig? Met dit soort vragen is het een verstandig idee naar de locals te stappen en dit aan hun te vragen. Vaak komen locals dan ook met informatie die je nooit in een reisboekje had kunnen vinden. Dit brengt de spannendste avonturen met zich mee.

Om je begrijpelijk te maken bij de locals is het handig de basics van de taal onder de knie te hebben. Dit hoeft echt niet van het allerhoogste niveau te zijn, maar het is wel prettig jezelf een beetje verstaanbaar te kunnen maken. Hier hebben wij ook handige boekjes voor die je gemakkelijk mee op reis kan nemen zodat je daar ook altijd even weer de woorden op kan zoeken.

We hopen dat je het nooit zult meemaken, maar het kan natuurlijk gebeuren dat je je tas uit het oog verliest en hem zo kwijtraakt. Aangezien je rugtas je meest waardevolle bezit is op backpack vakantie is het belangrijk deze nooit uit het oog te verliezen. Mocht je een keer niet je grote backpacktas mee willen nemen, stop dan je meest waardevolle bezittingen zoals portemonnee en paspoort in een kleiner tasje en neem die mee. Daarnaast kun je er ook voor kiezen een slotje op je rugtas te zetten.

Hoe leuk is het als je later nog een keer je reis kan herbeleven? Daarom is het slim om je reiservaringen vast te leggen in een reisdagboek of online blog. Liever op social media je geweldige reis delen? Dan is het leuk bijvoorbeeld een Travel Instagram te maken waarop je dagelijks foto’s post.

We hopen dat je met deze tips je backpack avontuur vol vertrouwen tegemoet gaat. Veel reisplezier toegewenst!

Tips voor beginnende backpacker
Tips voor beginnende backpacker

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.