• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Het fijne aan lakenzakken is dat ze meer slaapcomfort bieden in koudere gebieden. Lees meer

Deken lakenzakken

Speciaal voor deken slaapzakken of voor de zomer

Het fijne aan lakenzakken is dat ze meer slaapcomfort bieden in koudere gebieden. Een lakenzak geeft extra isolatie aan je slaapzak waardoor jij het minder snel koud krijgt. Daarnaast kan je in een deken lakenzak slapen zonder slaapzak wanneer het warm is, zo heb je toch een deken zonder dat het te warm wordt. Een ander voordeel van lakenzakken is dat ze vocht opnemen die wij tijdens onze slaap afgeven. Hierdoor trekt het vocht niet in je slaapzak en blijft jouw slaapzak langer schoon en fris. Een slaapzak wassen is namelijk niet altijd een makkelijke klus en vooral met donzen slaapzakken raden wij het af om deze te wassen.

Lees meer

Deken lakenzakken zijn er in verschillende materialen. Iedere materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. Vaak kan je door te voelen al bepalen welke je wel of niet wilt hebben. De meest comfortabele is die van Egyptisch katoen. Dit materiaal is sterk, erg comfortabel en ook niet geheel onbelangrijk niet al te duur. Zo heb je ook polyester lakenzakken. Deze zijn de voordeligste maar kunnen wat naar aanvoelen omdat het toch kunststof is. Een andere soort is die van zijde. Dit ligt glad maar voelt wel koel aan op de huid. Ook is zijde lichtgewicht en zeker een toevoeging voor de grammenjager.

Ongeacht welk materiaal, een lakenzak kan je altijd zelf wassen. Het is namelijk vele malen kleiner dan een slaapzak en daardoor makkelijker te wassen. Hierdoor is een lakenzak een handige toevoeging aan je slaapzak, het isoleert beter, neemt vocht op en beschermt je slaapzak. Een lakenzak neemt nauwelijks ruimte in en weegt verassend weinig. Reden om er geen een te gebruiken is er bijna niet meer. Heb je twijfels over welke deken lakenzak het beste bij jouw en je slaapzak past? Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel in Ermelo en wij geven je graag advies!