• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Tassen waterdicht

Tassen waterdicht

Er zijn verschillende manieren om je spullen waterdicht te vervoeren, maar de reden is hetzelfde. Lees meer

Waterdichte tassen voor het Nederlands klimaat

Er zijn verschillende manieren om je spullen waterdicht te vervoeren, maar de reden is hetzelfde. Je wilt geen water in je tas dat je spullen nat maakt. Dit kan je oplossen door bijvoorbeeld je kleding in kleine waterdichte zakjes (drybags) te verdelen, of je maakt gebruik van een tas die van zichzelf waterdicht is. Niets is vervelender dan dat je spullen nat worden die in een tas zitten. Stel je voor je nat regent tijdens een wandeltocht en je hebt niets droog om aan te trekken. Een van de redenen dat je dit nooit meer wil doen en dat terwijl de oplossing zo makkelijk en goedkoop kan zijn met een goede waterdichte tas.

Lees meer

Met waterdicht bedoelen we ook echt waterdicht. In de meeste gevallen zou je zelfs een van deze tassen in het water kunnen gooien zonder dat er ook echt water in de tas terecht komt. Waar sommige waterdichte tassen een waterdichte rits hebben, sluit je meeste zakken af door de opening een aantal keer om te vouwen en te sluiten. Dit moet minimaal drie keer, maar meer is altijd beter. Houd er bij deze sluiting wel rekening mee dat de inhoud van de tas verkleind wordt. Naast dat ze waterdicht zijn kan je de kleinere zakjes ook ideaal gebruiken om je bagage overzichtelijk in je tas op te bergen.

Dat de tassen geen water binnen laten is perfect, alleen houdt dit ook in dat deze niet ademen. Op zich niet een heel groot nadeel, maar wel iets op rekening mee te houden. Laat bijvoorbeeld geen natte kleding in de zakken zitten of natte handdoeken en sportkleding. Uiteindelijk krijg je geurtjes niet meer uit de waterdicht tas en wanneer de tas echt lang dichtzit kan dit zelfs het materiaal aantasten. Om eventueel natte spullen te vervoeren is geen enkel probleem. Gewoon op zijn tijd laten luchten. Ook kan je prima voedsel bewaren in de zakjes. Omdat er minder zuurstof bijkomt worden hardkeks bijvoorbeeld minder snel klef en taai.