Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
rugzakbanner

Verschillende soorten rugzakken

Dagrugzakken hebben de kleinste liter inhoud. Geschikt voor een dagje uit of een wandeling. Omdat hier vrijwel nooit zware lasten mee worden vervoerd beschikken deze tassen niet over extreme padding of heupbanden.

De draagsystemen van dagrugzakken staan in de meeste gevallen een stukje los van het rugpand. Hierdoor kunnen deze zeer goed ventileren en dit maakt het dragen weer een stuk comfortabeler in warme vakantie gebieden.

Bekijk alle dagrugzakken op Outdorado.com

Deze groep rugzakken zijn gemaakt voor mensen die meer bagage meenemen. Of je nu een dag op pad gaat of 4, de rugzakken bieden genoeg ruimte voor alles. Meestal heb je eten, drinken, kleding en een EHBO setje bij je voor bijvoorbeeld een huttentocht.

Er zijn binnen de groep hiking en huttentocht rugzakken veel verschillende liter volumes verkrijgbaar. Op deze manier kun je de grote van de tas beter afstemmen op je gebruik. Het is wel verstandig om de tas iets groter aan te schaffen dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Je kunt op deze manier altijd meer meenemen mocht het nodig zijn.

Bekijk alle hiking & huttentocht rugzakken op Outdorado.com

Onder deze categorie vallen de grootste rugzakken. Of je nu gaat backpacken of een meerdaagse trekking als je zelfvoorzienend wilt reizen bieden deze tassen alle ruimte. Ook het comfort van de trekking rugzakken is het grootst. Omdat er een zware last op je rug en schouders hangt en dit voor langere tijd is comfort het belangrijkste.

Gemaakt van robuuste materialen kunnen deze prima tegen een stootje. Binnen deze groep zijn er veel verschillende soorten liter inhoud omdat er je niet altijd de grootste tas nodig hebt. Kijk dus goed naar welke je nodig hebt.

trekkingrugzakken

Klimrugzakken zijn ontworpen voor een specifiek doel. Klimmen. Het ontwerp van de tas is al compleet anders dan de gemiddelde rugzak. Deze rugzakken spannen de kroon door hun minimalisme. Geen frames of regenhoes bijvoorbeeld.

Ook vallen deze tassen weg achter de rug zodat je niet inlevert op bewegingsvrijheid. Lichtgewicht en genoeg ruimte op als je klimmateriaal in en op te binden zoals setje, karabiners, pickel en klimtouw. Extra materiaal lussen en een robuust materiaal.

Door het minimale gewicht van de klimrugzakken zijn deze tassen ook erg in trek bij mensen die een wat grotere dagrugzak voor in de bergen zoeken. Zeker op wat grotere hoogte heb je meer spullen bij je. Denk aan extra kleding voor de kou en extra water. Vaak is een dagrugzak dan net te klein. 

Klimrugzakken hebben ook extreem flexibele heupbanden. Deze bewegen met elke stap mee met het lichaam waardoor je wel de ondersteuning hebt, maar niet de irritatie van een band. Mochten deze echt in de weg zitten kun je vaak ook wegklappen of helemaal verwijderen.

Bekijk alle klimrugzakken

Bij de rugzakken zijn er speciale dames modellen verkrijgbaar. Deze zijn gevormd naar de anatomie van de vrouw. De schouder banden van de rugzakken zijn anders gevormd net als de heupband. Ook hebben deze tassen een kleinere liter inhoud dan de reguliere modellen.

Dit wil niet zeggen dat je als vrouw een damesmodel moet aanschaffen, hierbij geld de rugzak moet lekker zitten. Er zijn mannen die een dames model beter vinden zitten en andersom.

Bekijk alle damesmodel rugzakken

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een passend en persoonlijk advies.