• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
De soorten rugzakken

Verschillende soorten rugzakken

Er zijn verschillende soorten rugzakken. Of je nu een tas nodig hebt voor een stedentrip, een wandeling in het bos of een meerdaagse trekkingtocht. Er is altijd wel een geschikte rugtas voor jou te vinden! 

Op deze informatiepagina leggen we uit welke types rugzakken we in ons assortiment hebben, en voor welke activiteiten deze rugzakken geschikt zijn.

De soorten rugzakken

Dagrugzakken hebben de kleinste liter inhoud. Ze zijn geschikt voor een dagje uit of een wandeling. Omdat hier vrijwel nooit zware lasten mee worden vervoerd beschikken deze tassen niet over extreme padding of heupbanden.

De draagsystemen van dagrugzakken staan in de meeste gevallen een stukje los van het rugpand. Hierdoor ventileerd deze zeer goed en maakt dit het dragen weer een stuk comfortabeler in warme vakantie gebieden.

Bekijk hier onze dagrugzakken>>

Dagrugzak
De soorten rugzakken

Deze groep rugzakken is gemaakt voor mensen die meer bagage meenemen. Of je nu één dag op pad gaat of vier, de rugzakken bieden genoeg ruimte voor alles wat je maar nodig zou kunnen hebben. Meestal heb je eten, drinken, kleding en een EHBO setje bij je voor bijvoorbeeld een huttentocht.

Er zijn binnen de groep hiking en huttentocht rugzakken veel verschillende liter volumes verkrijgbaar. Op deze manier kun je de grootte van de tas afstemmen op je gebruik. Het is wel verstandig om de rugzak iets groter aan te schaffen dan dat je daadwerkelijk nodig hebt, je kunt op deze manier altijd meer meenemen mocht het nodig zijn en vaak kom je met meer spullen terug dan dat je ging.

Bekijk hier onze trekking- en backpack rugzakken>>

Bekijk alle hiking & huttentocht rugzakken op Outdorado.com
De soorten rugzakken

Onder deze categorie vallen de grootste rugzakken. Of je nu gaat backpacken of een meerdaagse trekkingtocht gaat maken. Wanneer je zelfvoorzienend wilt reizen, bieden deze tassen alle ruimte. Ook het comfort van de trekking rugzakken is het grootst. Omdat er een zware last op je rug en schouders hangt en dit voor langere tijd aanhoudt, is comfort het belangrijkst.

Gemaakt van robuuste materialen kunnen deze tassen prima tegen een stootje. Binnen deze groep zijn er veel verschillende litermaten omdat er je niet altijd de grootste tas nodig hebt. Kijk dus goed naar welke je nodig hebt.

Bekijk hier onze trekking rugzakken>>

trekkingrugzakken
De soorten rugzakken

Klimrugzakken zijn ontworpen voor een specifiek doel, namelijk klimmen. Het ontwerp van de tas is al compleet anders dan de gemiddelde rugzak. Deze rugzakken spannen de kroon door hun minimalisme. Geen frames of regenhoes bijvoorbeeld.

Ook vallen deze tassen weg achter de rug zodat je niet inlevert op bewegingsvrijheid. Ze zijn lichtgewicht en bieden genoeg ruimte voor al je klimmateriaal. Aan de buitenkant heb je genoeg ruimte om spullen op te binden zoals karabiners, pickel en klimtouw.

Door het minimale gewicht van de klimrugzakken zijn deze tassen ook erg in trek bij mensen die een wat grotere dagrugzak voor in de bergen zoeken. Zeker op wat grotere hoogte heb je meer spullen bij je. Denk aan extra kleding voor de kou en extra water. Vaak is een dagrugzak dan net te klein. 

Klimrugzakken hebben ook extreem flexibele heupbanden. De banden zijn vaak minder dik gevoerd zodat je optimale beweginsvrijheid hebt. Ze bewegen met elke stap mee met het lichaam waardoor je wel de ondersteuning hebt, maar niet de irritatie van een band. Mochten ze echt in de weg zitten, dan kun je ze vaak ook wegklappen of helemaal verwijderen.

Bekijk alle klimrugzakken
De soorten rugzakken

Bij de rugzakken zijn er speciale dames modellen verkrijgbaar. Deze zijn gevormd naar de anatomie van de vrouw. De schouderbanden van de rugzakken zijn meer gevormd net als de heupband. Ook hebben deze tassen een kleinere liter inhoud dan de reguliere modellen.

Dit wil niet zeggen dat je als vrouw verplicht bent een dames model aan te schaffen, hierbij geldt ook weer dat de rugzak lekker moet zitten. Er zijn mannen die een dames model beter vinden zitten, en andersom.

Bekijk alle damesmodel rugzakken
De soorten rugzakken

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Toch liever het product ook even bekijken? Kom dan langs in onze winkel voor een passend en persoonlijk advies van onze specialisten!