• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Trekking rugzakken

Trekking en backpack rugzakken

Tegenwoordig zijn er 2 soorten vakanties die je doet met een grote rugzak. Lees meer

Backpacken vraagt andere eisen aan een rugzak dan een trekking

Tegenwoordig zijn er 2 soorten vakanties die je doet met een grote rugzak. Of je doet er een trekking mee. Met de voet rondreizen en zelfvoorzienend voor jezelf zorgen. Je hebt een tent mee, slaapspullen, kookspullen, eten, drinken enz. Of je gaat backpacken. In je rugzak heb je het hoognodige om te “overleven” in Thailand, Australië of Nieuw-Zeeland. Wanneer je een trekking loopt heb je de hele dag je rugzak om en moet deze echt 100% comfortabel zitten, terwijl je op een backpack vakantie je rugzak een keertje om doet wanneer je naar een bus of een hostel loopt. Ruimte in de rugzak is dan belangrijker dan comfort.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp rugzak v2
RAB Muon 40 Rugzak Grijs
Op voorraad
220.00

Niet alleen het draagcomfort is belangrijk bij een trekkingrugzak maar ook het gebruiksgemak wordt steeds belangrijker. Daarom zie je tegenwoordig dat bijna alle grote rugzakken ook een “front opening” hebben. Dit houdt in dat je de hele voorkant van de rugzak weg kan ritsen zodat je nog makkelijker toegang hebt tot de inhoud. Het zoeken naar spullen wordt makkelijker en je kan sneller je rugzak inruimen. Of je deze opening nu hebt of niet je moet altijd goed kijken naar de manier van inpakken. Wanneer je dit verkeerd doet kan je scheef gaan lopen. Dat is en vermoeiend en je kan sneller last krijgen van de benen. Je vakantie moet wel leuk blijven.

Veel mensen willen hun backpack het liefste zo groot mogelijk hebben. Zo kan je extra veel meenemen en hoef je minder keuzes te maken over wat je wel of niet thuis laat. Het gevaar hiervan is wel dat je ook veel te veel mee kan nemen. De rugzak wordt hier niet alleen extra zwaar door, maar je hebt ook veel spullen die je simpelweg niet nodig hebt. Het is verstandig om altijd een beetje ruimte over te houden. Zo kan je nog een souvenir mee terug nemen. Houd bij het inpakken altijd de verdeling in de gaten, of je nu veel of weinig meeneemt.

Al jarenlang een van de bekendste en makkelijkste manieren om je spullen te vervoeren tijdens vakanties en weekenden weg, de rugzak. De belangrijkste eigenschap van de Hiking en huttentochten rugzakken is dat deze niet de grootste zijn. De gedachte hierachter is dat je met deze rugzakken niet helemaal zelfvoorzienend weggaat, of je hebt alles extreem compact en lichtgewicht. Dankzij de extra comfortabele schouder-en heupbanden hebben deze rugzakken een extra goed draagcomfort. Ondanks dat de rugzakken niet snel heel zwaar zullen zijn wil je wel dat deze goed zitten. Je kan de rugzakken perfect gebruiken voor een meerdaagse huttentocht op hoog of laag niveau.

Ook kan je deze categorie rugzakken perfect gebruiken als een dagrugzak XXL. Zeker wanneer je met wat meer mensen bent in het gezin dan neem je meer mee. In plaats van allemaal losse rugtassen heb je er nu maar één nodig. Als je nog kleine kinderen hebt dan kunnen deze echt niet alles zelf dragen. Tijdens een dagje weg wil je je met leuke dingen bezighouden en niet dat de rugzak niet lekker zit. Hierbij is ook het draagcomfort belangrijk en dat vind je zeker weten bij de hiking rugzakken bij Kampeerwereld.

Net zoals bij de grote backpack rugtassen zijn vrijwel alle hiking-en huttentocht rugzakken voorbereid op drinksystemen. Dit zijn waterzakken die in een speciaal vak in de rugzak geschoven worden. Via een slangetje die je bevestigd aan je schouderband kan je op ieder moment een frisse slok water nemen. Geen geklooi meer met je rugtas op en af doen of scheef gaan lopen omdat je eerst de fles links leegdrinkt en vervolgens de fles rechts. Een handige tip is dat wanneer je loopt in wat warmer weer, leeg dan eerst de drinkslang van het water. Dit wordt warm en is echt niet lekker. Veel is het niet maar die slok kouder water is verfrissender.