• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wanneer je wat meer van de asfalt wegen afgaat en hier een daar misschien wat heuveltjes meepakt tijdens het wandelen, is het goed om voor wandelschoenen te kijken binnen de categorie lichte wandelschoenen A/B. Lees meer

Lichte bergschoenen A/B

Lichte bergschoenen A/B - wandelschoenen voor bos en heide

Wanneer je wat meer van de asfalt wegen afgaat en hier een daar misschien wat heuveltjes meepakt tijdens het wandelen, is het goed om voor wandelschoenen te kijken binnen de categorie lichte wandelschoenen A/B. Deze A/B schoenen zijn hoog en beschermen dus ook de enkels, daarom zijn ze geschikt voor wandelingen in de heuvels en op bijvoorbeeld zanderige ondergronden. Naast het zwikken van de enkel, is deze hoogte ook fijn voor de langere afstanden plus je enkels blijven ook droog tijdens vochtige wandelingen! De A/B schoen is stevig en jouw ideale maatje tijdens diverse wandelingen!

Lees meer
Lijst
Foto's

De A/B schoen is een schoen met een verfijnde demping. Zeer geschikt wanneer je langere afstanden gaat lopen en er ook voor kiest om de asfaltwegen achter je te laten. Loop je met een zwaardere rugzak, dan is een wandelschoen uit de AB/B categorie zeker aan te raden. De extra kilo’s vragen ook om de extra steun die een A/B schoen je kan geven. Ondanks het sportieve gevoel en de hoogte zijn de A/B schoenen nog wel zo flexibel dat je ze heel goed tijdens alledaagse dingen kan dragen, zoals boodschappen doen of op je werk.

Wanneer je binnen onze collectie A/B schoenen kijkt zal je zien dat er verschillende merken te vinden zijn. Van Lowa, tot Meindl en Grisport. Dit zijn stuk voor stuk merken die staan voor kwaliteit en draagcomfort. Natuurlijk blijft het belangrijk om diverse modellen te passen bij het uitzoeken van een paar fijne wandelschoenen in de A/B categorie. Iedere voet is immers anders. Ga je alleen wandelen op asfalt en vlakke ondergronden, dan is een A/B schoen niet nodig. Voor deze wandelingen kan je al uit de voeten met een schoen uit onze A-categorie.

Heb jij snel last van zwikkende enkels en vermijd je om die reden lange wandelingen? Dan is een hoge wandelschoen voor jou de oplossing. Nu denk je vast dat je dan meteen van die lompe zware bergschoenen krijgt, maar niets is minder waar. De wandelschoenen in het A/B-segment bieden steun rondom de enkels en zijn in zwaardere (stugge) varianten te krijgen, maar ook in lichte (soepele) uitvoeringen. Zo kan je met iets zwakkere enkels gerust een wandeling op de oneffen paden in het bos maken.

Bij het dragen van hoge A/B-wandelschoenen is het van belang dat je de schoenen goed strikt. Doe je dat niet? Dan heb je kans op blaren. Bij het strikken van je wandelschoenen is gebruik van het achterste haakje (het haakje wat het dichtst bij de hak zit) erg belangrijk. Dit schoenhaakje houdt je voet achterin de schoen en voorkomt dat je gaat schuiven. Door het schuiven van de voet in de schoen ontstaan blaren. Gebruik van de juiste wandelsokken voorkomt tevens wondjes en blaren op de enkel en voet. 
Voor meer tips over het strikken van je hoge en lage wandelschoenen kun je terecht op deze pagina. 

Veel wandelschoenen in de A/B-klasse zijn voorzien van Gore-Tex. Dit is een membraan aan de binnenzijde van de schoen die de schoen waterdicht maakt. Ondanks dat Gore-Tex het water van buitenaf niet naar binnen laat, is het ademend en kan de warmte en transpiratie van de voet wel naar buiten. Zo is de schoen tot boven de enkels waterdicht en kun je gerust gaan wandelen op regenachtige dagen of op zonnige dagen bij het water. Hiernaast hebben wij ook volledig leren schoenen die tevens waterdicht zijn. Schoenen van leer ademen meer dan Gore-Tex, maar bieden niet dezelfde waterdichtheidsgarantie.