• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Schuurtenten

Schuurtenten

Zeker wanneer je wat langer op een plek staat en met name een seizoensplek, dan wil je graag al je spullen net zoals thuis goed kunnen opbergen. Lees meer

Een schuurtent is DE oplossing bij gebrek aan opbergruimte op de camping

Zeker wanneer je wat langer op een plek staat en met name een seizoensplek, dan wil je graag al je spullen net zoals thuis goed kunnen opbergen. Omdat je niet altijd alles in je voortent kwijt wil is de beste oplossing hiervoor een schuurtent aan te schaffen. Dit is een aparte tent die je naast de caravan kwijt kan om zo bijvoorbeeld fietsen en tuinspullen in op te bergen. Gemaakt van robuust materiaal kan je schuurtenten met gemak het hele seizoen laten staan en dit voor meerdere jaren. Net als voortenten zijn schuurtenten ook makkelijk op te zetten.

Lees meer
Lijst
Foto's

Afhankelijk van de verschillende modellen kan je kiezen voor verschillende openingen in de schuurtenten. De meeste hebben een enkele ingang aan de voor of zijkant, maar zo zijn er ook tenten die 2 ingangen hebben. Aan de voorkant en de zijkant. Deze laatste is met name geschikt wanneer je bijvoorbeeld (elektrische) fietsen hebt. Deze zijn te zwaar om even in de schuurtent te tillen maar kan je door de grote opening beter parkeren. Wanneer je een vloer hebt in je schuurtent is dit nog beter voor de inhoud van de tent en veel gebruiksvriendelijker, zeker ook op een zachtere ondergrond.

Het materiaal waarvan de meeste schuurtenten zijn gemaakt verschillen niet met die van de voortenten. Zeker niet wanneer deze van hetzelfde merk zijn zoals Dorema of Ventura. Om deze reden geldt voor schuurtenten hetzelfde onderhoud als de gewone voortenten. Houd de schuurtent zo schoon mogelijk. Waar mogelijk maak je deze tussentijds schoon met lauw warm water. Wanneer je de schuurtent niet gebruikt en in de opslag ligt is het aan te raden om deze zo luchtig mogelijk te verpakken. Op deze manier komen er minder vouwen in het materiaal en komt het ten goede aan een langere levensduur. 

Welke materialen worden er gebruikt voor schuurtenten?

De meest gebruikte materialen zijn PVC en gecoat PVC. Het verschil hiertussen is dat PVC een langere levensduur heeft dan gecoat PVC, omdat dit minder UV bestendig is. PVC heeft een lange levensduur heeft en is 100% waterdicht

Is een schuurtent geschikt voor het hele jaar?

Bijna elke schuurtent is geschikt voor het hele jaar. Is de schuurtent gemaakt van PVC? Dan is deze zeker geschikt voor het gehele jaar. Heb je een schuurtent van gecoat PVC? Dan is deze wel geschikt voor het hele jaar, maar gaat hij minder lang mee.

Kan elke schuurtent op mijn seizoenplaats staan?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de seizoenplaats. Heb je nog een paar vierkante meter over? Dan kan je er meestal een schuurtent op kwijt. De gemiddelde schuurtent is namelijk 200 x 150 cm

Heb ik stormbanden nodig bij mijn schuurtent?

Ja, dit wordt zeker geadviseerd. De stormbanden zorgen ervoor dat je schuurtent strak staat bij wind of storm en je haringen stevig in de grond blijven staan. Zo weet je zeker dat je spullen veilig en droog staan. Stormbanden gaan ook langer mee dan de standaard scheerlijnen.

Waarvoor worden schuurtenten gebruikt?

Schuurtenten worden gebruikt voor de opslag van je spullen voor het gehele seizoen. Je kan er bijvoorbeeld je fiets of scooter in kwijt. Maar ook ideaal om stoelen en tafels in op te bergen die je alleen gebruikt bij mooi weer.

Kan ik een schuurtent gebruiken als een gewone tent?

De schuurtent is hier niet op gemaakt. Omdat de schuurtent bedoeld is om spullen in op te bergen is er minder ventilatie dan bij een voortent of bijzettent. Hierdoor wordt het sneller benauwd en gaat het condenseren

Is een grondzeil nodig bij een schuurtent?

Dit wordt wel geadviseerd. Zo voorkom je dat er water afkomstig van regenval gemakkelijk de schuurtent in komt. Ook houd je je kuipzeil langer goed en gaat je schuurtent zo langer mee.

Zijn er ook opblaasbare schuurtenten?

Zeker! Het nadeel is wel dat deze vaak zijn gemaakt van polyester omdat PVC te zwaar is voor de meeste luchtsystemen. Hierdoor gaat hij minder lang mee dan een PVC-schuurtent.

Wat is het verschil tussen een schuurtent en een keukentent?

Een keukentent heeft meestal meer ventilatiemogelijkheden dan een schuurtent, zodat vocht en waterdamp de tent goed kunnen verlaten. Hierdoor is een schuurtent niet geschikt als keuken tent.