• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor bepaalde of onbepaalde tijd op reis te gaan. Lees meer

Backpack rugzakken

Ik ga op reis en ik neem mee; de backpack

Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor bepaalde of onbepaalde tijd op reis te gaan. Geen luxe vakanties, maar een goed gevulde backpack op de rug en in het vliegtuig richting Australië, Bali of Zuid-Amerika. Deze mensen (ook wel backpackers genoemd) hoeven niet altijd zelfvoorzienend te zijn. Eigenlijk alleen kleding, toiletspullen, geld en een paspoort hoeft in de backpack. Om deze reden hebben niet alle backpacks hetzelfde draagcomfort. Ga je veel met het openbaar vervoer en van hostel naar hostel, dan heb je ook geen rugzak nodig waarmee je een week lang kan wandelen.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp rugzak v2
RAB Muon 40 Rugzak Grijs
Op voorraad
220.00

Bij het uitzoeken van een backpack is het belangrijk om te weten wat je er allemaal mee wilt gaan doen. Omdat je verschillende soorten reizen met een en dezelfde rugzak kan doen hoef je niet voor iedere vakantie een nieuwe rugzak te kopen. Wanneer je dit wilt mag dat altijd natuurlijk. Ga je alleen maar weekenden weg of op city trips? Dan heb je ruim voldoende aan een rugzak van 50 liter. Voor langere vakanties zou deze te klein zijn en heb je meer pakvolume nodig omdat je dan meer spullen meeneemt. Een grote rugtas kan je kleiner maken, maar een kleine backpack niet groter.

Eenmaal op je bestemming aangekomen is het eerste wat je doet een koud verfrissend drankje nuttigen om vervolgens je backpack te gaan uitpakken. Dit laatste is nogal eens een chaos. Alles ligt door elkaar heen en je kan je spullen niet heel makkelijk terugvinden. Een oplossing hiervoor is om al je spullen te verdelen in handige kleinere zakjes. Toiletspullen bij elkaar, je ondergoed in een zakje en eventueel een ander zakje voor de vuile was. Op deze manier houd je alles mooi gescheiden en je kan alles veel makkelijker terugvinden in je rugzak. Ook is een hoofdlampje in je bovenvak is geen overbodige luxe.

Wat zijn de voordelen van een backpack rugzak?

Een backpack is niet alleen geschikt voor het stereotype beeld van backpacken waarbij je te voet lange aftanden aflegt, maar biedt meer voordelen waardoor deze ook geschikt is voor een vliegreis, een reis van hostel naar hostel, of een reis met de trein of bus. 
 

  • Een backpack geeft je de vrijheid om je makkelijk te verplaatsen op onverharde wegen, drukke steden, gebieden met sneeuw, het bos en strand of een druk station 
  • Een backpack is tijdens het reizen makkelijker op te bergen in een trein, bus of hostel 
  • Een backpack geeft meer bewegingsvrijheid. Je hebt altijd twee handen vrij en kunt makkelijker een trap op en af lopen. 
     
Hoe groot moet mijn backpack rugzak zijn?

Het benodigde volume van een backpack is afhankelijk van het type reis, de duur van je reis, de bestemming en je eigen postuur. Deze zijn bepalend voor welke spullen je mee dient te nemen en dus het volume van je tas. Zo vraagt een koude bestemming om warme en dikkere kleding en een warme bestemming om dunne kleding met minder volume.

In alle gevallen is het belangrijk dat de backpack aansluitend en comfortabel op de rug zit. Het is dus aan te raden verschillende tassen met gewicht erin te passen. Zo krijg je een beter beeld van de verschillende mogelijkheden en rugsystemen.

Hoe stel ik mijn backpack goed af?

Je begint met het afstellen van een backpack door de schouderbanden en gespen losser te trekken voordat je de tas op je rug doet. Vervolgens dient de gewenste hoogte van de heupbanden op de heupen bepaald te worden. Dit doe je door de tas op de rug te doen, voorover te buigen en vanuit die positie de heupbanden vast te maken en goed aan te trekken. Het is belangrijk dat de tas rust op het heupbot en niet in de taille.

Wanneer de heupbanden vast zitten, kun je rechtop gaan staan en kunnen de schouderbanden aangetrokken worden. Doe dit zonder het gewicht van de tas van de heupen af te halen. Vanuit een staande positie kan gekeken worden naar de benodigde lengte van het rugpand. De schouderbanden dienen aan te sluiten op de schouder. Wanneer dit niet het geval is en er ruimte zit tussen de band en de schouder, dient het rugpand korter gemaakt te worden. Wanneer je bij het aantrekken van de schouderbanden ervaart dat het gewicht te snel van de heupen verdwijnt en de tas naar boven neigt te schuiven, dan dient het rugpand langer gemaakt te worden.

Na het afstellen van de heupbanden, het rugpand en de schouderbanden kan met de stabilisatiebanden (die op de schouders zitten) de tas naar voren of achteren gekanteld worden om het gewicht van de schouders te halen. Tot slot kan het borstbandje vastgezet worden om te voorkomen dat de schouderbanden de oksels afknellen.

Hoe verdeel ik het beste  het gewicht in mijn backpack rugzak?

Bij het inpakken van de backpack is het belangrijk dat de zware spullen het dichtst bij je rug zitten om ervoor te zorgen dat je dit gewicht op je heupen draagt. Onderin de tas kun je het best lichte spullen stoppen. Hierbij is het aan te raden de spullen met een groter volume, denk aan een slaapzak, onderin de tas te plaatsen. In het midden tegen de rug mag de zwaarste bagage, met aan de voorkant van de tas de middelzware bagage. De relatief lichtere spullen kunnen tot slot bovenin de tas geplaatst worden.

Zijn backpack rugzakken waterdicht?

Backpacks hebben een waterdichte coating, die de eerste regen zal tegenhouden. Blijft het lang doorregenen, gebruik dan de raincover. Bijna alle grote backpacks zijn voorzien van deze regenbestendige hoes onderin de backpack. Mocht deze niet bij je backpack zitten, dan is de raincover apart verkrijgbaar. Hiermee kun je vrijwel altijd je spullen drooghouden. Ook zijn er een aantal waterdichte rugzakken verkrijgbaar, mocht je dit echt nodig hebben.