Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
banner slaapzak

Blijf warm in je slaapzak

Je slaapzak is geen kachel. Jijzelf als slaper maakt de slaapzak warm en die slaapzak heeft weer de taak om die warmte te isoleren zodat er op een aangename manier de nacht kan worden doorgebracht.

Het is daarom ook goed dat er zo weinig mogelijk kleren worden gedragen in een slaapzak. Die kleding houdt namelijk de warmte vast, waardoor de lucht in je slaapzak niet opwarmt. Heb je het echter koud wanneer je in de slaapzak stapt, ga dan wel met je kleding erin zitten. En trek na verloop van tijd steeds meer uit. Zo blijf je warm en geef je toch extra warmte af in de slaapzak. Is je slaapzak eenmaal warm? Dan biedt extra kleding wel meer isolatie.

Zeker in koude omstandigheden heb je veel aan een slaapzak met een goede isolatie
- Blijf warm in je slaapzak

Belangrijk is dat je niet koud bent als je je slaapzak in gaat. Het duurt dan lang voordat je warm wordt. Is het heel koud dan word je bijna niet meer warm. Als het afkoelt kun je het beste direct wat warms aandoen. Ook warm eten heeft invloed. Als je wat hebt gegeten geeft de warmte al af op je lichaam, en door de spijsvertering moet je lichaam werken, wat ook weer extra warmte oplevert.

Je kunt ook een aantal jumping jacks doen. Hierdoor word je ook extra warm en je slaapzak houdt deze extra warmte vast waardoor je comfortabel en warm kunt slapen.

jumping jack
- Blijf warm in je slaapzak

Via je schouders, nek, gezicht en hoofd verlies je de meest lichaamswarmte. Daarom is het ook belangrijk om een slaapzak te hebben met een goede tochtstrook. Deze sluit de buitenlucht af van de binnenkant op schouder hoogte. Wat ook erg goed helpt, is slapen met een muts op. Mocht je het dan vervolgens warm krijgen kun je de muts afdoen om deze vervolgens weer op te doen als het koud word.

Tijdens koude nachten verlies je ook veel warmte door je slaapmatje heen. Als je er één hebt die geïsoleerd is dan helpt dit ook zeker voor een comfortabele nacht. Heb je een donzen slaapzak dan is het ook erg belangrijk dat je hem goed schud als je hem uit de hoes haalt. Hierdoor verspreidt het dons zich goed en krijg je geen koude plekken.

- Blijf warm in je slaapzak

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Shop onze collectie slaapzakken