• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Blijf warm in je slaapzak

Blijf warm in je slaapzak

Je slaapzak is geen kachel. Jijzelf als slaper maakt deze warm en de slaapzak zorgt ervoor dat deze warmte wordt geisoleerd. Hierdoor kan jij op een aangename manier de nacht doorbrengen.

Het is daarom ook goed dat er zo weinig mogelijk kleren worden gedragen in een slaapzak. Die kleding houdt namelijk de warmte vast, waardoor de lucht in je slaapzak niet opwarmt. Heb je het echter koud wanneer je in de slaapzak stapt, ga dan wel met je kleding erin zitten en trek na verloop van tijd steeds meer uit. Zo blijf je warm en geef je toch extra warmte af in de slaapzak. Is je slaapzak eenmaal opgewarmd? Dan biedt extra kleding wel meer isolatie.

Blijf warm in je slaapzak
- Blijf warm in je slaapzak

Belangrijk is dat je niet koud bent als je je slaapzak in gaat. Het duurt dan lang voordat je warm wordt. Is het heel koud dan word je bijna niet meer warm. Als het afkoelt kan je het beste direct wat warms aantrekken. Ook warm eten heeft invloed. Als je wat hebt gegeten geeft de warmte al af op je lichaam en door de spijsvertering moet je lichaam werken, wat ook weer extra warmte oplevert.

Je kunt ook een aantal jumping jacks doen. Hierdoor word je ook extra warm en je slaapzak houdt deze warmte vast waardoor je comfortabel en warm kunt slapen.

Blijf warm in je slaapzak
- Blijf warm in je slaapzak

Via je schouders, nek, gezicht en hoofd verlies je de meeste lichaamswarmte. Daarom is het ook belangrijk om slaapzakken te hebben met een goede tochtstrook. Deze sluit de buitenlucht af van de binnenkant op schouderhoogte. Wat ook erg goed helpt, is slapen met een muts op. Mocht je het vervolgens warm krijgen dan kan je de muts afdoen om deze vervolgens weer op te doen als het koud wordt.

Tijdens koude nachten verlies je ook veel warmte door je slaapmatje heen. Als je er één hebt die geïsoleerd is dan helpt dit ook zeker voor een comfortabele nacht. Heb je een donzen slaapzak dan is het ook erg belangrijk dat je hem goed schudt als je hem uit de hoes haalt. Hierdoor verspreidt het dons zich goed en krijg je geen koude plekken.

- Blijf warm in je slaapzak

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Bekijk hier alle slaapzakken>>