• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Ook op het strand of tijdens een wandel- of fietstocht wil je een verkoelend drankje kunnen drinken. Lees meer

Koeltassen

Lekker koel op het strand met een koeltas

Ook op het strand of tijdens een wandel- of fietstocht wil je een verkoelend drankje kunnen drinken. Gelukkig ben je dan bij Kampeerwereld Hendriks aan het juiste adres! Wij hebben namelijk een ruim assortiment aan koeltassen online en in onze winkel in Ermelo. De koeltassen zijn er in allerlei vormen en maten, van klein tot groot. Maar stuk voor stuk zorgen ze ervoor dat onderweg je eten en drinken lekker koel en vers blijft. We hebben koeltassen in de vorm van een rugzak met een kleine inhoud, maar ook grote koeltassen waar je lekker veel eten en drinken in kan stoppen!

Lees meer

Je kan natuurlijk je eten en drinken gekoeld in de koeltas doen, maar om optimaal te profiteren van het koelvermogen van de koeltas is het noodzakelijk om koelelementen te gebruiken. Ook de koelelementen zijn er, net als de koeltassen, in verschillende soorten en maten zodat je de koelelementen af kunt stemmen op jouw koeltas. En vallen de mussen van het dak, dan vervoer je ook je boodschappen gekoeld naar de tent of caravan en natuurlijk ook naar huis! Dat doe je met de koeltas die speciaal gemaakt is voor de Square boodschappen vouwkrat van Sunware.

Koeltassen zijn er in diverse soorten en maten. Bij Kampeerwereld Hendriks hebben wij koeltassen tot 45 liter. Zo heb jij ook bij grote groepen genoeg gekoeld drinken. Maar ook hebben wij kleine koeltassen van minimaal 5 liter. Ideaal om bijvoorbeeld om op warme dagen je lunch mee naar het werk te nemen. Ook hebben wij koelrugtassen in ons assortiment handig voor een dagje wandelen of fietsen. Een handige koelbox accessoire zijn de koelelementen die ervoor zorgen dat je drinken of eten nog langer koel blijft. Let er hierbij wel op dat er inhoud verloren gaat omdat deze elementen ruimte innemen.

Wat zijn de voordelen van een koeltas?

Om te beginnen is het vervoer van een koeltas heel gemakkelijk. De tas is eenvoudig op te vouwen en erg licht van gewicht. Daarbij zijn de koeltassen vaak voorzien van verstelbare hendels waardoor ze comfortabel gedragen kunnen worden. Sommige modellen kunnen zelfs als schouder- en/of rugtas gedragen worden. Dat ziet er gelijk ook een stuk leuker uit dan zo’n onhandige koelbox. Tot slot heeft een koeltas geen elektriciteit nodig, omdat hij gebruik maakt van koelelementen.

Welke maten koeltassen zijn er en welke past het beste bij mij?

Wij verkopen koeltassen met een inhoud van 5 tot en met 40 liter. Het is handig om voor jezelf na te gaan waar je hem daadwerkelijk voor gaat gebruiken. Ben je van plan om elke dag je koude lunch erin mee te nemen, of ga je met de hele familie een weekend weg? We hebben voor elke gelegenheid een goede koeltas staan. Om praktisch weer te geven hoe groot de koeltassen zijn, hebben we aangegeven hoeveel 1,5 liter flessen erin passen. Het aantal 1,5 liter flessen varieert van 2 tot 6 stuks.

Wat betekent passieve koeling?

Het passief koelen van eten en drinken betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van elektriciteit of andere aansluitingen (denk aan gas). Er wordt enkel gebruik gemaakt van koelelementen. Het voordeel daarvan is dat een koeltas geen lawaai maakt en overal mee naar toe genomen kan worden. Let er wel op dat je de koelelementen ruim van tevoren in de vriezer stopt zodat deze bevroren mee kunnen in de koeltas.

Hoe blijven producten in een koeltas het beste koel?

Er zijn een aantal belangrijke factoren die hierin meespelen. Denk aan de omgevingstemperatuur, de kwaliteit van de koelelementen en de isolatie van de koeltas (dit verschilt per koeltas). Over het algemeen blijven producten tussen de 8 à 12 uur echt goed koud, maar dit verschilt per model. Een andere belangrijke factor hierin is dat de producten gekoeld de koeltas in gaan.

Hoe werkt een koeltas?

Producten in een koeltas blijven koel door twee dingen: de isolatie die in de wand van de tas zit verwerkt en de koelelementen. Koelelementen zijn er in verschillende soorten en maten. Ons advies: plaats de koelelementen altijd bovenop de producten. Op deze manier zakt de koude lucht naar beneden en blijft de hele inhoud koel. Let ook goed op de omgevingstemperatuur; een warme omgeving zal alles sneller opwarmen.