• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Heren vs Dames slaapzak

Heren vs Dames slaapzakken

Het kiezen van een slaapzak is iets wat de nodige tijd en aandacht vraagt. De keuze is afhankelijk van je reisbestemming, vervoersmiddel, onderdak en je comfortwensen. Daarnaast heb je een keuze uit een unisex, dames- of herenslaapzak.

In het algemeen hebben vrouwen sneller last van kou dan mannen. Op veel slaapzakken wordt daarom een comforttemperatuur weergegeven voor mannen en voor vrouwen, waarbij die voor mannen lager ligt dan voor vrouwen. Toch blijft dit persoonsgebonden en zijn niet alle mannen en vrouwen over één kam te scheren. Een groot aantal slaapzakken geeft daarom een comfort- en low limittemperatuur weer. Wanneer je in het algemeen sneller last hebt van kou, kun je uitgaan van de comforttemperatuur. Ben je meer een warmbloedig type, dan ligt je comforttemperatuur waarschijnlijk dichterbij de low limittemperatuur.

Als de comforttemperatuur 8°C weergeeft, betekent dit dat de slaapzak je warm houdt met een omgevingstemperatuur van 8°C. dit wordt echter getest in droge en windstille weersomstandigheden. Gevoelsmatig ligt deze temperatuur daarom een stukje lager.

Heren vs Dames slaapzak

Over het algemeen zijn dames kleiner dan heren en hebben zij een figuur met meer rondingen. Binnen de mummy slaapzakken wordt er daarom onderscheid gemaakt tussen heren en dames slaapzakken. Dames slaapzakken zijn wat korter dan die voor de heren en hebben meer een zandloper model. Zo sluit de slaapzak goed aan bij de vormen van het vrouwelijk lichaam. Daarbij zijn sommige dames slaapzakken extra geïsoleerd rondom het middel en de voeten omdat dit de plekken zijn waar vrouwen over het algemeen sneller kou ervaren. 
 
Binnen de deken slaapzakken, van bijvoorbeeld de merken Nomad, Human Comfort en Polydaun, wordt dit specifieke onderscheid tussen heren en dames niet gemaakt. Dit zijn dan ook de zogenaamde unisex slaapzakken. Toch zijn sommige deken slaapzakken in een korte, lange, smalle of brede variant te verkrijgen. Welke variant je kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je lichaamsbouw. En wanneer je wat extra ruimte wilt zijn de bredere slaapzakken een uitkomst!  
 
De keuze voor een dames of heren slaapzak is dus afhankelijk van het gewenste comfort, ga je voor een dekenmodel met bewegingsvrijheid of voor een mummy model die nauw aansluit en de daarbij gewenste isolatie. Hoe beter een slaapzak aansluit bij je mannelijke of vrouwelijke vormen, hoe beter deze isoleert en hoe meer warmte deze dus vasthoudt.  

Heren vs Dames slaapzak

Veel mensen denken dat een slaapzak warmte afgeeft, het is echter zo dat de slaapzak je lichaamswarmte vasthoudt. In een slaapzak wordt stilstaande lucht gecreëerd welke isolatie biedt tijdens een koude nacht. Hoe meer ruimte er in de slaapzak zit, hoe meer lichaamswarmte je verliest aan het verwarmen van deze ruimte. Dit maakt dat een mummy slaapzak, deze heeft de vorm van een mummy en sluit nauw aan op het lichaam, je vanwege de minimale ruimte warmer houdt. Een aantal merken binnen Kampeerwereld Hendriks die dit model slaapzakken aanbiedt zijn: Marmot, RAB, Mountain Equipment en Vango.

Heren vs Dames slaapzak

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Heb je na het lezen van deze pagina een keuze kunnen maken? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment slaapzakken.

Bekijk hier alle slaapzakken>>