• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Een echte survival fan of padvinder maakt natuurlijk zijn eigen vuur. Lees meer

Aanstekers en lucifers

Een lekker vuurtje begint met aanstekers en lucifers

Een echte survival fan of padvinder maakt natuurlijk zijn eigen vuur. Geen moderne aanstekers of andere luxe-dingetjes die kunnen falen of op kunnen raken. En zeg nou zelf, wat geeft nu meer voldoening dan je eigen kampvuur te bouwen en aan te steken? Daarom heeft kampeerwereld.nl ook een assortiment aan aanstekers en lucifers. Hier vind je bijvoorbeeld verschillende soorten en kleuren firesteels. Ook vind je in de categorie aanstekers en lucifers speciale aanmaakhoutjes die het starten van een vuur vergemakkelijken. Ben je iets minder avontuurlijk aangelegd, dan hebben we ook stormaanstekers die het vuur snel aan zullen krijgen zonder veel last te hebben van wind.

Lees meer
Lijst
Foto's

Klinkt leuk die firesteels, maar is zoiets moeilijk? De firesteels die je in de categorie aanstekers en lucifers vind zijn niet erg moeilijk te bedienen. Sterker nog, het is zelfs vrij eenvoudig. Een firesteel (of vuurstarter) bestaat uit twee delen: een staafje en een metalen plaatje met een handvat. Door met het plaatje materiaal van de staaf af te schrapen laat je vonken ontstaan. Doe dit dus altijd van je af! Door deze vonken op te vangen op wat droog aanmaakmateriaal kan je de vonken omzetten in vlammen. Vaak is hier ook wat blazen voor benodigd om de vlammen tot leven te roepen.

Het aansteken van een vuurtje kan soms nog best moeilijk zijn. Het begin is er natuurlijk wanneer je een aansteker, een firesteel of lucifers op zak hebt. Van vonken of klein vlammetje naar een knapperend vuur is echter nog knap lastig. Zeker wanneer het nat weer is. Daarom kwam Light My Fire op het idee van de Tinder Sticks. Deze staafjes aanmaakhout zijn gemaakt van een speciaal soort naaldboom welke voor 80% uit lichtontvlambaar hars bestaat en zijn dus gemakkelijk aan te steken. Zelfs in nat weer. De staafjes branden lang en heet waardoor je makkelijk de rest van je vuur kan aankrijgen. Handig!