• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Buitenkeukens zijn het ultieme genot voor in de tuin. Lees meer

Buitenkeukens

De buitenkeuken: de ideale manier om te koken in de buitenlucht! 

Buitenkeukens zijn het ultieme genot voor in de tuin. Het karakter van barbecueën maar dan met alle gemakken van een luxe keuken in je tuin. De buitenkeukens werken vaak op gas en de opties die je daarbij hebt zijn onbeperkt. Denk hierbij aan het aantal branders, zijtafels, zijbranders etc. Het voordeel van een gasbarbecue is dat deze snel opstart en dat je dus ook snel kunt beginnen met barbecueën. Binnen 5 tot 10 minuten is de gasbarbecue al klaar voor gebruik. Wil je zo veel mogelijk buiten zijn en daar ook kunnen koken en barbecueën? Koop dan een buitenkeuken, je hebt alle gemakken van een normale keuken en tegelijkertijd heb je ook een barbecue.

 

Lees meer
Lijst
Foto's

Een buitenkeuken werkt dus vaak op gas. De gasbarbecue kan je hiervoor op verschillende gasflessen aansluiten. Het voordeel van gas is dat je buitenkeuken snel klaar is voor gebruik. Het voorbereiden van een buitenkeuken is vaak in 5 tot 10 minuten klaar. Door de elektronische ontsteking is het erg eenvoudig om de barbecue aan te krijgen. Ook de temperatuur van een buitenkeuken is eenvoudig en snel aan te passen. Het schoonmaken van een gasbarbecue hoeft geen tijdrovend karwei te zijn wanneer je hier na ieder gebruik aandacht aan besteed. Kortom een buitenkeuken is eenvoudig, multifunctioneel, snel in gebruik en ideaal voor het buiten koken.  

Er zijn veel verschillende soorten en maten buitenkeukens. Naast dat er merkverschillen zijn is er ook verschil in het aantal branders. De buitenkeukens zijn verkrijgbaar met 2 tot 5 branders. Bij de meeste buitenkeukens vind je ook nog een zijbrander, deze is geschikt om bijvoorbeeld de satésaus op warm te maken of om een bijgerecht op te bereiden. Onder het kook- en barbecuegedeelte heeft een buitenkeuken meestal ook nog een kastje waar je bijvoorbeeld de aluminiumbakjes en potten en pannen kwijt kunt. Wanneer je veel en vaak uitgebreid buiten wilt koken en barbecueën dan heb je met een buitenkeuken alles wat je nodig hebt. 

Welke buitenkeuken kan ik het beste kiezen? Een houtskool- of gasbuitenkeuken?

Deze keuze hangt af van wat voor jou het belangrijkst is tijdens het barbecueën, namelijk: comfort of smaak? Gasbuitenkeukens zijn het eenvoudig te onderhouden en komen snel op temperatuur. De houtkoolbuitenkeukens daarentegen geven die heerlijke authentieke rooksmaak aan het vlees.

Hoelang werkt een buitenkeuken op 1 gasfles?

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren. Sommige barbecues zijn erg efficiënt in hun verbruik en andere juist niet. Ook je eigen kookgedrag heeft hier invloed op. Ben je iemand die graag vanaf het begin het gas op maximaal zet? Of hou je ervan om het lekker rustig aan te doen en de tijd te nemen?

Wat kan ik met een "GBS” buitenkeuken?

Weber heeft buitenkeukens die over een “GBS” kunnen beschikken. Dit houdt in dat zij een rooster hebben met een uitneembaar middendeel. In dat middendeel kunnen diverse Weber Gourmet BBQ System-accessoires geplaatst worden. Deze GBS roosters zijn ook los te verkrijgen.

Kan ik de buitenkeuken het hele jaar door gebruiken?

Ja dit kan. De buitenkeukens zelf zijn ervoor gemaakt om in elk seizoen te gebruiken. Echter is niet alle gas geschikt voor de koude wintermaanden! Zo kan butaangas niet gebruikt worden in temperaturen onder –0,5 °C.

Hoe maak ik de grill van mijn buitenkeuken schoon?

Wij adviseren de grill van je buitenkuiken schoon te maken met een staalborstel. Dit kan eenvoudig in een schoonmaaktray en met de nodige schoonmaakmiddelen voor een nog beter resultaat. Op deze pagina vertellen we je graag meer over het onderhouden en schoonmaken je barbecue.

Hoe verleng ik de levensduur van mijn buitenkeuken?

Je kun je buitenkeuken zo lang mogelijk mooi houden door er goed voor te zorgen. Dit kan onder andere door hem na gebruik goed te reinigen en hem met een barbecuehoes er overheen op te bergen.

Kan ik een buitenkeuken ook binnen gebruiken?

Dit raden wij ten zeerste af. Binnenshuis ontbreekt de ventilatie om de rook goed af te voeren. Je kunt de buitenkeuken wel onder een afdak gebruiken. Let er dan goed op dat de rook naar buiten kan.