• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Voortent luifels

Voortent luifels

Soms is de ruimte van de voortent net wat aan de krappe kant. Lees meer

Je wint ruimte met een voortent luifel

Soms is de ruimte van de voortent net wat aan de krappe kant. Met een voortent luifel kan je op een eenvoudige manier de leefruimte vergroten. De luifel gaat namelijk over de volle breedte van je voortent en zorgt zo voor een mooie overkapping. Deze geeft je met tropische dagen extra schaduw maar is ook een afdak als het in de zomer regent en de temperatuur nog aangenaam is. Wil je meer beschermd zitten tegen regen en wind dan is het heel gemakkelijk om de zijwanden snel in te ritsen. Een voortent luifel is de veranda van je voortent.

Lees meer
Lijst
Foto's
Isabella Eclipse Voortentluifel
Levertijd onbekend
678.00
610.20
Dorema Onyx 270 Staal Frame Voortentluifel
Levertijd onbekend. Bel of mail voor de actuele levertijd.
699.00
489.00
Isabella Eclipse Mini Voortentluifel
Leverbaar in 5 tot 7 werkdagen
580.00
522.00
Walker Patio Staal Frame Voortentluifel
Levertijd onbekend. Bel of mail voor de actuele levertijd.
1,332.00
999.00
Eurotrail Universele Zijwand met Raam 240 x 180 cm
Tijdelijk niet leverbaar
83.95
64.99

Ondanks dat een voortent luifel voldoende afspanpunten heeft om deze stevig en stabiel neer te zetten, blijven deze luifels gevoelig voor zwaar en extreem weer. Een sterke windvlaag kan maar zo de luifel optillen en schade veroorzaken aan de luifel zelf maar ook het frame kan hierbij schade oplopen. Ook bij regen kan er door waterzakken schade aan de luifel ontstaan. Is er sprake van extreem weer dan raden wij je aan om de luifel van de voortent te halen. Waterzakken kan je voorkomen door knikstangen te plaatsen en bijkomend voordeel is dat deze stangen ook nog eens extra stevigheid geven aan het frame.

Wil je een keer zonder voortent op pad dan is het ook mogelijk om de voortent luifel aan de caravan te hangen. Daarbij ga je niet uit van de omloopmaat maar van de AB maat. Hierbij meet je vanaf het midden van de voortent naar één van de zijkanten. Houd er wel rekening mee dat het dan niet mogelijk is om er zijwanden in te hangen. Wil je toch zijwanden dan kan je beter voor een caravan luifel gaan, deze kan niet aan de voortent worden bevestigd. Het is dus verstandig bij de aanschaf goed te bedenken hoe je de luifel wilt gaan gebruiken.

Past elke luifel op mijn voortent?

Veel luifels zijn toch wel merk gebonden. Eigenlijk kiezen de meeste kampeerders voor een universele luifel. Universele luifels passen op elke voortent met als uitzondering een ronde voortent. Voor het vinden van de juiste luifel maakt men gebruik van de A-B maat. Met deze maat kun je zonder problemen de juiste maat luifel op de voortent bevestigen.

Hoe bevestig ik mijn luifel aan de voortent?

Een aantal jaar geleden hadden de luifels nog ringen. Deze ringen moest je er zelf nog in maken en die deed je over de petluifel puntjes van de voortent. Nu hebben de luifels een pees en deze kun je op verschillende manieren koppelen aan de voortent. Wanneer je voortent een pees heeft kan je de luifel eenvoudig met een koppelprofiel bevestigen, pees aan pees. Als deze pees niet op de voortent zit, kan ons atelier deze erop zetten (Een Hendriks koppelsysteem). Ook kan de luifel met een koppelprofiel worden gekoppeld onder de petluifel van de voortent. De laatste optie is zelf ringen slaan.

Kunnen de luifels aan de voortent en aan de caravan?

Voortentluifels kunnen zowel aan de voortent als aan de caravan. Als je een voortentluifel hebt met zijwanden kan alleen het dak aan de caravan. De caravan staat hoger dan de voortent, wanneer de zijwanden wel gebruikt worden zijn deze te klein en ontstaat er ruimte tussen de grond en de zijwand. Ook ontstaan er vouwen in de zijwand die niet ten goede komen van de levensduur.

Hoe diep is een luifel?

De meeste luifels zitten met een diepte rond de 240 cm. Dit kan per merk wel weer verschillen. Je kan ze namelijk ook in 200 cm diep krijgen, maar ook in 270 cm. De meest gangbare maat is 240 cm. Wanneer je een voortentluifel bevestigt met het Hendriks koppelsysteem dan gaat de diepte van de petluifel af van de diepte van de luifel. Doorgaans is dit een 20 centimeter.