• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Voortent luifels

Voortent luifels

Soms is de ruimte van de voortent net wat aan de krappe kant. Lees meer

Je wint ruimte met een voortent luifel

Soms is de ruimte van de voortent net wat aan de krappe kant. Met een voortent luifel kan je op een eenvoudige manier de leefruimte vergroten. De luifel gaat namelijk over de volle breedte van je voortent en zorgt zo voor een mooie overkapping. Deze geeft je met tropische dagen extra schaduw maar is ook een afdak als het in de zomer regent en de temperatuur nog aangenaam is. Wil je meer beschermd zitten tegen regen en wind dan is het heel gemakkelijk om de zijwanden snel in te ritsen. Een voortent luifel is de veranda van je voortent.

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

Ondanks dat een voortent luifel voldoende afspanpunten heeft om deze stevig en stabiel neer te zetten, blijven deze luifels gevoelig voor zwaar en extreem weer. Een sterke windvlaag kan maar zo de luifel optillen en schade veroorzaken aan de luifel zelf maar ook het frame kan hierbij schade oplopen. Ook bij regen kan er door waterzakken schade aan de luifel ontstaan. Is er sprake van extreem weer dan raden wij je aan om de luifel van de voortent te halen. Waterzakken kan je voorkomen door knikstangen te plaatsen en bijkomend voordeel is dat deze stangen ook nog eens extra stevigheid geven aan het frame.

Wil je een keer zonder voortent op pad dan is het ook mogelijk om de voortent luifel aan de caravan te hangen. Daarbij ga je niet uit van de omloopmaat maar van de AB maat. Hierbij meet je vanaf het midden van de voortent naar één van de zijkanten. Houd er wel rekening mee dat het dan niet mogelijk is om er zijwanden in te hangen. Wil je toch zijwanden dan kan je beter voor een caravan luifel gaan, deze kan niet aan de voortent worden bevestigd. Het is dus verstandig bij de aanschaf goed te bedenken hoe je de luifel wilt gaan gebruiken.