• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

De naam doet het misschien al vermoeden, multitool, een tool met meerdere functies. Lees meer

Multitools

Een (multi)tool met meerdere functies

De naam doet het misschien al vermoeden, multitool, een tool met meerdere functies. Heel erg handig als je op avontuur gaat in de natuur, maar ook gewoon om in huis te hebben voor kleine klusjes. Multitools zijn er in allerlei soorten en maten. Kleine multitools voor de kleine klusjes en grotere multitools met meer functies. De meeste multitools hebben een tang om mee te knippen bijvoorbeeld. Leg er een in je gereedschapskist, thuis in de la of in de camper of caravan. Zo kan je altijd in nood een kleine reparatie uitvoeren al is het maar het aandraaien van een losse schroef.

Lees meer
Lijst
Foto's

Je kan eigenlijk wel stellen dat je met een multitool de meest gebruikelijke noodreparaties kan uitvoeren, groot of klein. Door over verschillende soorten schroevendraaiers te beschikken kan je al veel dingen in- en uit elkaar halen wanneer dit nodig is. Naast de handigheid zijn de multitools ook erg compact en afhankelijk van het aantal tools ook nog lichtgewicht. Let er bij de multitools wel op welke functies deze allemaal heeft. Sommige functies heb je niet nodig en dan kan je beter kiezen voor een ander model. Zo is er een Leatherman die een duikfles tang heeft en wanneer je niet gaat duiken heb je deze niet echt snel nodig.

Een vreemde gedachte maar Leatherman heeft Nederlandse roots. In 1975 is Tim Leatherman op roadtrip in Europa en koopt in Nederland een oude Fiat. Deze wordt geleverd met een paar steeksleutels en een schroevendraaier. Helaas heeft de auto af en toe wat kuren en mist Jim gereedschap. Hier is waarschijnlijk het zaadje geplant van het idee van een multitool. Jaren later is het dan toch echt een feit en tegenwoordig is Leatherman niet meer weg te denken uit de moderne wereld. MacGyver kon alles maken en slopen met een Zwitsers zakmes, moet je eens nagaan als hij een Leatherman had gehad.