• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Stormbanden

Stormbanden

Als je een seizoenskampeerder bent of op vakantie gaat aan de kust is het aan te raden om een extra zekering bij je voortent en/of luifel te gaan gebruiken. Lees meer

Je tent extra gezekerd met een stormband

Als je een seizoenskampeerder bent of op vakantie gaat aan de kust is het aan te raden om een extra zekering bij je voortent en/of luifel te gaan gebruiken. Deze stormbanden zorgen ervoor dat je tent of luifel stabieler en beter op spanning staat, hierdoor ben je extra beschermd tegen storm en wind. Bij kampeerwereld vind je deze stormbanden in allerlei soorten en maten. Om de juiste stormband te kiezen is het belangrijk om het merk te weten van je voortent of luifel, dit bepaalt namelijk welk type je nodig hebt.  

Lees meer
Lijst
Foto's
  • 1
  • 1

Vaak zie je dat er clips aan je voortent of luifel zitten waar je dan de stormband weer in kan klikken. Je kan er voor kiezen om de bijbehorende stormset te gebruiken (lees hetzelfde merk) of je kan voor een universele oplossing gaan. Hier komt de Hendriks stormband om de hoek kijken, supersterk en past hij niet op de clip dan kan je hem met de gesp stormband adaptor passend maken. Er is een uitzondering. Bij Isabella tenten en luifels is het alleen mogelijk om de Isabella stormbanden te gebruiken. Geen clips op de tent? Bescherm je tent tegen slijtage met de beschermingsset.

Stormbanden kunnen alleen hun werk goed doen als de voortent of luifel goed afgespannen is en alle haringen, scheerlijnen en afspanpunten gebruikt zijn. Gebruik ook altijd een stormbandharing bij een stormband zodat deze goed op elkaar afgestemd zijn. Bij  een luifel is het trouwens aan te raden om 3 stormbanden te gebruiken omdat deze nog gevoeliger is voor een windvlaag. Zorg er wel voor dat je de stormband niet tot het uiterste afgespannen hebt, zo heeft hij de ruimte om zijn werk te doen. Belangrijk om te weten is dat een stormband geen garantie geeft, de stormband is een veiligheidsgordel voor je tent en luifel.