• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Stormbanden

Stormbanden

Als je een seizoenskampeerder bent of op vakantie gaat aan de kust is het aan te raden om een extra zekering bij je voortent en/of luifel te gaan gebruiken. Lees meer

Je tent extra gezekerd met een stormband

Als je een seizoenskampeerder bent of op vakantie gaat aan de kust is het aan te raden om een extra zekering bij je voortent en/of luifel te gaan gebruiken. Deze stormbanden zorgen ervoor dat je tent of luifel stabieler en beter op spanning staat, hierdoor ben je extra beschermd tegen storm en wind. Bij kampeerwereld vind je deze stormbanden in allerlei soorten en maten. Om de juiste stormband te kiezen is het belangrijk om het merk te weten van je voortent of luifel, dit bepaalt namelijk welk type je nodig hebt.  

Lees meer
Lijst
Foto's

Vaak zie je dat er clips aan je voortent of luifel zitten waar je dan de stormband weer in kan klikken. Je kan er voor kiezen om de bijbehorende stormset te gebruiken (lees hetzelfde merk) of je kan voor een universele oplossing gaan. Hier komt de Hendriks stormband om de hoek kijken, supersterk en past hij niet op de clip dan kan je hem met de gesp stormband adaptor passend maken. Er is een uitzondering. Bij Isabella tenten en luifels is het alleen mogelijk om de Isabella stormbanden te gebruiken. Geen clips op de tent? Bescherm je tent tegen slijtage met de beschermingsset.

Stormbanden kunnen alleen hun werk goed doen als de voortent of luifel goed afgespannen is en alle haringen, scheerlijnen en afspanpunten gebruikt zijn. Gebruik ook altijd een stormbandharing bij een stormband zodat deze goed op elkaar afgestemd zijn. Bij  een luifel is het trouwens aan te raden om 3 stormbanden te gebruiken omdat deze nog gevoeliger is voor een windvlaag. Zorg er wel voor dat je de stormband niet tot het uiterste afgespannen hebt, zo heeft hij de ruimte om zijn werk te doen. Belangrijk om te weten is dat een stormband geen garantie geeft, de stormband is een veiligheidsgordel voor je tent en luifel.

Bij de Hendriks stormband zit geen veer. Kan ik deze los verkrijgen?

Bij de Hendriks stormband zit inderdaad geen veer. Niet bij alle merken zit bij de stormband een veer. Dit is ook zeker niet noodzakelijk. De veer wordt meer gebruikt om de haring goed in de grond te krijgen, zonder dat het plastic van de stormband afbreekt. De veer zelf doet niet veel werk. Wanneer deze wel moet werken, dan is de storm zo heftig dat het allang is afgeraden om op een camping te staan. 

Past elke stormband op elke tent?

Nee, ieder merk heeft zijn stormband zo gemaakt dat het allemaal merk gebonden is. Op een Walker tent past geen Dorema stormband. De buckle is per merk verschillend, ze lijken wel op elkaar maar ze passen niet. Let hier goed op, want als je de buckle aan elkaar klikt en het past niet, krijg je hem er niet meer makkelijk uit. In de winkel verkopen wij een Hendriks stormband en deze past dan ook alleen op eigen merk tenten en luifels. Wij hebben wel de vrouwelijke gesp los te koop zodat je deze stormband wel universeel op iedere tent kunt fixeren.

De stormband die helemaal over het dak heen wordt gespannen, werkt die beter dan de stormbanden met clips?

De stormband die helemaal over het dak heen gaat werkt niet veel beter dan de stormbanden met clips. De clips houden de tent goed strak aan de grond en beschadigen hierdoor de tent niet. De stormband die helemaal over het dak heen gaat geeft beschadigingen aan het doek van het dak, doordat deze erover heen schuift. Hierdoor wordt het doek van het dak slecht en kan er lekkage ontstaan en de stof zal sneller vergaan.