Veter strikken
Tips voor het strikken van je wandelschoen
De meesten van ons leren onze schoenen strikken in de kleuterklas en denken daarna eigenlijk helemaal niet meer na over veter strikken. Maar als je wandelschoenen op den duur ongemakkelijk beginnen te worden, word je vast blij van een paar nieuwe veter-strik-tips die je kunnen helpen.
Hieronder geven we 4 manieren voor het strikken van je veters om de meest voorkomende ongemakken te verlichten.
- De chirurgen-knoop: Simpel maar veelzijdig, deze knoop gebruik je om het slippen van de hiel te voorkomen.
- Raamrijgen: Verlicht de drukpunten aan de bovenkant van de voet.
- Teen-verlichting: Een noodoplossing om je weer op weg te helpen.
- Anti-hiel-slip: Voor lage wandelschoenen en sportschoenen.
Het is belangrijk om te weten dat deze tips voor veter strikken geen vervanging zijn voor een paar schoenen met de juiste pasvorm voor jou. Hiervoor kan je in de winkel langskomen en je laten adviseren door één van onze schoenenexperts. Lees hier alles over het kiezen van de juiste wandelschoen.
#1 De Chirurgen-knoop
Om het slippen van de hiel te voorkomen: Als je merkt dat tijdens het wandelen je hiel steeds omhoog komt, heb je waarschijnlijk teveel ruimte over bij de bovenkant van je voet. Zet ze goed vast met twee chirurgenknopen. Als deze vastzitten, zullen ze niet meer verschuiven en de boel weer lostrekken. Dit voorkomt weer heel wat blaren.
1. Trek je veters aan de voorkant goed aan, zodat je schoen goed om de voet sluit. Niet te strak! Je mag er nog een vingertopje tussen kunnen wringen.
2. Zoek de haakjes die het dichtste bij het flexibele enkeldeel van de schoen zitten, dit zijn meestal de haakjes die wat verder naar achteren staan.
3. Wikkel de veters nu twee keer om elkaar heen en trek ze goed strak; zet de veters gelijk achter het haakje zodat je de spanning op de veters niet verliest.
4. Herhaal stap 3 bij de volgende set haakjes.
5. Strik de rest van je schoen op de normale manier.
