• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Veter strikken 2.0

Veter strikken

Tips voor het strikken van je wandelschoen

De meesten van ons leren onze schoenen strikken in de kleuterklas en denken daarna eigenlijk helemaal niet meer na over veter strikken. Maar als je wandelschoenen op den duur ongemakkelijk beginnen te worden, word je vast blij van een paar nieuwe veter-strik-tips die je kunnen helpen.

Hieronder geven we 4 manieren voor het strikken van je veters om de meest voorkomende ongemakken te verlichten.

  1. De chirurgen-knoop: Simpel maar veelzijdig, deze knoop gebruik je om het slippen van de hiel te voorkomen.
  2. Raamrijgen: Verlicht de drukpunten aan de bovenkant van de voet.
  3. Teen-verlichting: Een noodoplossing om je weer op weg te helpen.
  4. Anti-hiel-slip: Voor lage wandelschoenen en sportschoenen.

Het is belangrijk om te weten dat deze tips voor veter strikken geen vervanging zijn voor een paar schoenen met de juiste pasvorm voor jou. Hiervoor kan je in de winkel langskomen en je laten adviseren door één van onze schoenenexperts. Lees hier alles over het kiezen van de juiste wandelschoen.

Om het slippen van de hiel te voorkomen: Als je merkt dat tijdens het wandelen je hiel steeds omhoog komt, heb je waarschijnlijk teveel ruimte over bij de bovenkant van je voet. Zet ze goed vast met twee chirurgenknopen. Als deze vastzitten, zullen ze niet meer verschuiven en de boel weer lostrekken. Dit voorkomt weer heel wat blaren.

1. Trek je veters aan de voorkant goed aan, zodat je schoen goed om de voet sluit. Niet te strak! Je mag er nog een vingertopje tussen kunnen wringen.

2. Zoek de haakjes die het dichtste bij het flexibele enkeldeel van de schoen zitten, dit zijn meestal de haakjes die wat verder naar achteren staan.

3. Wikkel de veters nu twee keer om elkaar heen en trek ze goed strak; zet de veters gelijk achter het haakje zodat je de spanning op de veters niet verliest.

4. Herhaal stap 3 bij de volgende set haakjes.

5. Strik de rest van je schoen op de normale manier.

Veter strikken 2.0

Als je strak gestrikte schoenen een knelpunt op de bovenkant van je voet beginnen te veroorzaken, kan het raamrijgen helpen om de druk te verlichten.

1. Maak de veters helemaal los tot net onder het punt waar je het drukpunt voelt.

2. Rijg de veters weer vast maar ga eerst recht omhoog. Hierna kan je de veters weer kruisen.

3. Strik je veters daarna zoals normaal. Voor een nauwsluitende fit kan je voor en na het “raam” een chirurgenknoop maken.

Veter strikken 2.0

Als je zeer pijnlijke tenen krijgt tijdens het wandelen kan deze noodoplossing je helpen om je thuis te krijgen. Het verlicht de druk boven de tenen.

1.       Haal de veters helemaal los

2.       Rijg ze weer zoals normaal in je schoenen, maar sla de eerste set haakjes over; dit haalt wat druk van de neus van de schoen.

Als je tenen altijd pijn doen tijdens het wandelen, is het beter om een paar goed passende schoenen aan te schaffen. Bij Kampeerwereld helpen wij je graag bij het vinden van een paar schoenen met voldoende tenen-wiebel-ruimte.

Veter strikken 2.0

Wanneer je een lage wandelschoen of sportschoen wilt veteren om zo de hiel beter te fixeren.

1. Haal de veters los uit het bovenste gaatje.

2. Rijg de veters door het gat direct boven van waar ze eruit komen.

3. Er is nu een lus ontstaan tussen de twee bovenste gaatjes, rijg hier nu de veters kruislings doorheen.

4. Strik nu je veters vast.

Veter strikken 2.0

De meeste schoenen hebben lange veters die prima geschikt zijn om deze tips uit te kunnen voeren. Als je veters versleten zijn, vervang ze dan met veters van dezelfde vorm (rond of plat) en lengte van het vorige paar veters. Weet je niet welke lengte je veters hebben? Reken ongeveer 20 cm voor elke set haakjes op je schoenen.