Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Keuzehulp campingstoel

Keuzehulp campingstoel

Wanneer je online kijkt naar campingstoelen of door een winkel loopt op zoek naar de perfecte kampeerstoel, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Op een gegeven moment zitten alle stoelen lekker en weet je niet meer waar je op moet letten. Hieronder een keuzehulp die je uitlegt waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een campingstoel.

Keuzehulp campingstoel

Lekker en comfortabel zitten is tijdens de vakantie natuurlijk een pré. Een campingstoel kan al snel lekker zitten, maar dat is niet genoeg. Let bij de aanschaf van een campingstoel altijd goed op de hoogte en diepte van de zitting.

Beide factoren hebben te maken met de lengte van je benen. Logischerwijs heb je een diepere en hogere zitting nodig wanneer je lange benen hebt. Anders zou je opgevouwen in de stoel zitten. Heb je korte benen ga dan ook op zoek naar een campingstoel waarvan de zitting lager is en minder diep. Het is altijd belangrijk dat je nog goed met je voeten bij de grond kan.  

Nadat je hebt gekeken wat de juiste 'maat' is van de stoel kijk je naar het comfort dat je zoekt. Binnen comfort heb je verschillende gradaties. Kies je bijvoorbeeld voor een stoel waarvan de rugleuning in verschillende standen gezet kan worden? Of ben je op zoek naar een compacte stoel die je makkelijk meeneemt?

Zoek je comfort dan is een zogenaamde standenstoel zeker aan te raden. Bij deze stoelen kan je de rugleuning verstellen door de armleuning naar voren of achter te halen. De meeste campingstoelen hebben ongeveer 7 standen waar de rugleuning op afgesteld kan worden. 

Verstelbare campingstoelen

Kijken of de stoel lekker zit is natuurlijk erg belangrijk, maar het blijft het niet alleen bij kijken, je zal de stoel ook zeker kunnen testen in de winkel. Naast comfort is het ook goed om bij de aanschaf bij een campingstoel te kijken waar de stoel voor gebruikt gaat worden. Gaat hij mee de auto in? Heb je zat opbergruimte en maakt het formaat niet uit? Houd je van luxe of is basic ook goed? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden tijdens de aanschaf van een campingstoel. 

Verschillende soorten campingstoelen