• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Keuzehulp campingstoel

Advies campingstoel

Wanneer je online kijkt naar campingstoelen of door een winkel loopt op zoek naar de perfecte kampeerstoel, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Op een gegeven moment zitten alle stoelen lekker en weet je niet meer waar je op moet letten. Hieronder een keuzehulp die je uitlegt waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een campingstoel.

Wij hebben ervoor gekozen de campingstoelen die wij aanbieden in te delen in bepaalde categorieën. Deze indeling is voor ons het beste werkbaar en wij merken dat de klanten in de winkel hierdoor makkelijker wegwijs worden in de kampeerwereld. 

Onze indeling:

  • Relaxstoelen
  • Verstelbare stoelen
  • Compacte stoelen
  • Lichtgewicht stoelen
  • Kinderstoelen
  • Strandstoelen
  • Krukjes

Elke stoel type heeft weer zijn eigen eigenschappen met bijbehorende voor-en nadelen. Op deze informatiepagina kom je erachter welke soort campingstoel het beste past bij jouw wensen.

- Keuzehulp campingstoel

Lekker en comfortabel zitten tijdens de vakantie is natuurlijk een pré. Een campingstoel kan al snel lekker zitten, maar dat is niet genoeg. Let bij de aanschaf van een stoel altijd goed op de hoogte en diepte van de zitting.

Beide factoren hebben te maken met de lengte van je benen. Logischerwijs heb je een diepere en hogere zitting nodig wanneer je lange benen hebt. Anders zou je opgevouwen in de stoel zitten. Heb je korte benen? Ga dan op zoek naar een campingstoel waarvan de zitting lager is en minder diep. Het is altijd belangrijk dat je nog goed met je voeten bij de grond kan. Het is om deze reden belangrijk om in onze showroom alle stoelen te proberen zodat je weet welke het meest geschikt is voor jou.  

Daarnaast is het belangrijk te bedenken voor welke doeleinden je de stoel wilt gebruiken. Wil je ermee aan de campingtafel kunnen eten? Dan is een verstelbare stoel een goede keuze. Ook sommige van de compacte stoelen kunnen bij de tafel gebruikt worden. Een relaxstoel daarentegen, is niet zo geschikt om bij de campingtafel te gebruiken omdat deze niet onder tafel past en je deze niet makkelijk aan kan schuiven.

Keuzehulp campingstoel
- Keuzehulp campingstoel

Nadat je hebt gekeken wat de juiste 'maat' is van de stoel kijk je naar het comfort dat je zoekt. Binnen comfort heb je verschillende gradaties. Kies je bijvoorbeeld voor een stoel waarvan de rugleuning in verschillende standen gezet kan worden? Of ben je op zoek naar een compacte stoel die je makkelijk meeneemt?

Verstelbare campingstoelen

Zoek je comfort en wil je dat de stoel praktisch is, dan is een zogenaamde standenstoel zeker aan te raden. Bij deze stoelen kan je de rugleuning verstellen door de armleuning naar voren of achter te halen. De meeste campingstoelen hebben ongeveer 7 standen waar de rugleuning op afgesteld kan worden. Daarnaast kun je ze ook gebruiken aan de campingtafel.

De relaxstoel is toch wel de koning onder de campingstoelen als het aankomt op comfort. Van deze stoel kan niet alleen de rugleuning naar achteren, ook het beengedeelte beweegt mee (zoals te zien op de afbeelding). Dit zorgt ervoor dat je in een relaxte houding kan genieten. Echter, de relaxstoel is niet erg praktisch omdat deze niet aan de campingtafel gebruikt kan worden. 

- Keuzehulp campingstoel

Kijken of de stoel lekker zit is natuurlijk erg belangrijk, maar het blijft het niet alleen bij kijken. Je wordt sterk aangeraden de stoel ook zeker te testen in de winkel. Naast comfort is het ook goed om bij de aanschaf bij een campingstoel te kijken waar de stoel voor gebruikt gaat worden. Gaat hij mee de auto in? Heb je genoeg opbergruimte en maakt het formaat niet uit? Houd je van luxe of is basic ook goed? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden tijdens de aanschaf van een campingstoel. 

Als je op actieve vakantie gaat, bijvoorbeeld trekken, fietsvakantie of wandelvakantie, dan is een lichtgewicht stoel zeker aan te raden. Deze is zeer compact door zijn lichte gewicht en kleine pakmaat. Op deze manier hoef je niet in te leveren op comfort, en heb je ook geen onhandig grote stoel mee. Raadpleeg onze informatiepagina over lichtgewicht stoelen om de beste keuze te maken.

Verder is het ook belangrijk de kleinste kampeerders gelukkig te maken met een kinderstoel. Hier vind je individuele stoeltjes, maar ook sets. Als laatste hebben we ook stoelen speciaal voor op het strand. Deze zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk in het zand blijven staan. 

Verschillende soorten campingstoelen
- Keuzehulp campingstoel
- Keuzehulp campingstoel
- Keuzehulp campingstoel

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Heb je jouw keuze in campingstoel gemaakt? Deze zijn bij ons ook gemakkelijk online te bestellen!

Shop hier je campingstoel>>